fbpx

Frankrike og italia

annecy til nice (ØST)

Her får du de vakreste, villeste, høyeste og mest episke klatringene Alpene har å by på.

DATO

2. til 11. juli 2021

ANTALL ETAPPER

Åtte

TOTAL DISTANSE

786 KM

HØYDEMETER

20 901 M

PRIS

29 995,- (Early bird-pris frem til 30. september 2020)

33 395,- (Pris gjeldende fra 1. oktober 2020)

Vi har gjort reisen til Nice la Belle («Nice den vakre», som byen ofte kalles) til noe helt spesielt. Vi var i utgangspunktet enige om at én sykkeltur måtte ende nettopp her. Spørsmålet var hvor vi skulle starte. Det tok ikke lang tid innen vi ble enige om det heller, da Annecy er en favoritt på huset, med eller uten sykkel. Selv om turen inneholder en rekke kjente klatringer fra Tour de France og Giro d’Italia, er det mer et resultat av at de ikke bare har sykkelhistorie, men at de er vakre og passe harde.
Du må ikke være supermosjonist for å klare dette.
Vi er sikre på at du vil reise hjem med et ønske om mer.

Turen inkluderer

 • Følgebil
 • Tre guider
 • Ni overnattinger på hotell av god standard
 • Fly tur/retur
 • Transport fra og til flyplassen
 • Frakt av bagasje og sykler fra og til Oslo
 • Frokost og lunsj hver dag
 • Kaffe fra følgebilen

Dag til dag

DAG 1

Ankomst Annecy

DAG 2

Annecy til Albertville

ETAPPELENGDE

91 kilometer

HØYDEMETER

2 011 meter

KLATRINGER

Le Semnoz (1670 moh.)

Vi starter turen med et brak, og tar fatt på klatringen opp til Le Semnoz rett ut av byens sentrum. Klatringen er drøyt 16 km lang, men den er jevn og fin, og ikke altfor bratt, så man finner ganske greit en rytme man komfortabelt kan holde opp.
Fra toppen på 1670 meter har man fantastisk utsikt over Lac d’Annecy og fjellene rundt.
Turen ned er flott, i landlige omgivelser. Noe som preger hele etappen frem til vi ankommer Albertville, hvor vi overnatter.

rrem

DAG 3

Albertville - Sainte Foy Tarentaise

ETAPPELENGDE

89 KM

HØYDEMETER

3 189 meter

KLATRINGER

Col des Cyclotouristes (1318 moh.)

Cormet de Roselend (1967 moh.)

Dag to på sykkelsetet fortoner seg av og til som den tyngste, og dagens etappe er i tillegg ganske så tøff. Det positive er at den også er av de vi anser som aller vakrest.

Den begynner i likhet med i går med en bakke rett ut av sentrum. Den er litt kortere, men også litt brattere. Veien er smal og sjarmerende, og med begrenset trafikk.

Den har også et klingende navn, fritt oversatt til sykkelturist-toppen.
Etter toppen venter flott landskap og noen enkle km, før vi går over i mer kupert terreng, etterfulgt av en ny skikkelig klatring. Denne er spektakulær. Veien er så smal at det er utfordrende for følgebilen å kjøre her. i tillegg er det mange steder imponerende stort fravær av autovern eller tilsvarende, så man får et inntrykk av å være litt eksponert. Dette er sykling på sitt beste. I tillegg venter det en belønning av de sjeldne når man kommer til toppen. Utsikten over Lac de Roseland er av ypperste merke. Vi skal nå slippe oss ned til sjøen, og følge denne et stykke. Det anbefales å stoppe for en kaffe langs sjøen.

Dagens siste kategoriserte klatring er opp til Cormet de Roseland. Vi passerer noen flotte fossefall på veien. Vi slipper oss ned til Bourg Saint Mourice og tar fatt på den lille sjarmerende klatringen opp til dagens endestasjon.

DAG 4

Sainte Foy Tarentaise - Lanslebourg

ETAPPELENGDE

65 KM

HØYDEMETER

2 066 meter

KLATRINGER

Col du l’Iseran (2770 moh.)

Første del av dagens etappe tar oss opp til demningen ved avkjøringen til skistedet Tignes. Her er det flott å ta seg en liten kaffe. Dernest venter det noen småkuperte km inn mot Val d’Isére. Herfra starter den virkelige klatringen til Europas høyeste pass, Col de I’Iseran, på 2764 moh. En helt utrolig vakker klatring, som heller ikke er alt for krevende, høyden til tross. På andre siden venter en episk, vill og vakker nedkjøring.

Siste del av etappen er småkupert, og vel fremme i Lanslebourg vil vi anbefale noen lokale pannekaker.

DAG 5

Lanslebourg til Sestriere

ETAPPELENGDE

112 KM

HØYDEMETER

2 109 meter

KLATRINGER

Mont Cenis (2083 moh.)

Colle Delle Finestre (2178 moh.)

Før vi har rukket å bli varme tar vi fatt på klatringen opp til Mont Cenis. Den er jevn, men krevende, så ta det med ro.

Etter toppen er det en lang flott tur langs sjøen, før nesa peker ned mot Susa, og den sagnomsuste Colle delle Finestre. En av de vakreste klatringene i verden. Ikke nødvendigvis hva gjelder naturomgivelsene, men den har en historie og magi ved seg som gjør at man tar fatt på denne med ærefrykt.

Etter nedkjøringen er det bare en slak stigning opp til Sestriere.

DAG 6

Sestriere - Sampeyre

ETAPPELENGDE

113 KM

HØYDEMETER

3 120 meter

KLATRINGER

Col d’izoard (2360 moh.)

Col Agnel (2744 moh)

Kanskje den hardeste etappen på turen?!
Col d’Izoard og Col Agnel står på menyen, hvor sistnevnte er det høyeste grensepasset i Alpene, og det tredje høyeste totalt. Kun Col de l’Iseran (2770 moh) og Passo Stelvio (2757 moh) er høyere. Col d’Izoard er en vakker klatring, med et variert uttrykk hele veien opp til toppen. Det er en klatring som innbyr til å tråkke på litt, med alle de perfekte svingene, og ikke minst alle andre syklistene fra fjernt og nært, som også sykler opp fjellet. men med monsteret som venter oss på andre siden, kan det være lurt å holde litt igjen. Col Agnel er tøff, med over 20 km klatring, hvor de siste seks er nesten ni prosent i snitt. Tatt i betraktning at du også befinner deg nesten 300 meter høyere enn Galdhøpiggen, bør man ha litt energi igjen innen man begynner på denne. Den gode nyheten er at det fra toppen venter over 30 km med utforkjøring ned til hotellet.

Izoard (3)

DAG 7

Sampeyre - Vinadio

ETAPPELENGDE

88 KM

HØYDEMETER

3 229 meter

KLATRINGER

Colle Di Sampeyre (2284 moh.)

Colle Fauniere/Colle dei Morti (2481 moh.)

For de fleste deltakerne vil nok dette være den mest episke sykkeldagen de noen gang har hatt. Etappen er knallhard, og magisk vakker. Dette er noe av det mest spesielle du vil oppleve som syklist, hvor veien synes å være laget bare for deg, der den bringer deg lengre og lengre inn i en verden av merkelige og vakre fjell- og steinformasjoner.

Colle di Sampeyre og Colle Fauniera (via Colle d’Esische) er begge godt over 2000 moh. Sistnevnte er ca 21,5 km lang, med rundt 7 % i gjennomsnittlig stigning. Den er over 9 % den siste halvannen kilometeren opp til toppen, på 2481 moh..

En vakker 25 km lang utforkjøring tar oss ned fra Colle dei Morti (de dødes fjell), som er et annet navn for Colle Fauniera.

DAG 8

Vinadio - Valberg

ETAPPELENGDE

99 KM

HØYDEMETER

2 876 meter

KLATRINGER

Colle Delle Lombarda (2350 moh.)

Col De La Couillole (1678 moh.)

Vi skal i dag forlate Italia, og krysser landegrenser for siste gang på turen.
Første, og dagens største utfordring, er Colle delle Lombarda, som er et grensepass.
Uimotståelig vakkert på Italiensk side. På andre siden passer vi gjennom skistedet Isola 2000 på vei til bunnen, og landsbyen Isola. Her er det flott å nyte en kaffe.

Resten av etappen er en sjarmerende ferd opp til skistedet Valberg.

DAG 9

Valberg - Nice

ETAPPELENGDE

129 kilometer

HØYDEMETER

2 301 høydemeter

Siste sykkeldag, og vi tar fatt på en kupert og flott etappe inn mot Nice.
Vel fremme venter en dukkert i middelhavet, og en bankett på kvelden.

DAG 10

Hjemreise

Fellestransport til flyplassen.

DATO

2. til 11. juli 2021

PRIS

29 995,- (Early bird-pris frem til 30. september 2020)

33 395,- (Pris gjeldende fra 1. oktober 2020)

Turen inkluderer

 • Følgebil
 • Tre guider
 • Ni overnattinger på hotell av god standard
 • Fly tur/retur
 • Transport fra og til flyplassen
 • Frakt av bagasje og sykler fra og til Oslo
 • Frokost og lunsj hver dag
 • Kaffe fra følgebilen

PÅMELDINGSSKJEMA

Flere reiser

En både episk og hard sykkelreise i de fantastiske pyreneene. Opplev ikoniske pass og skjulte veier.

ANTALL ETAPPER  11

DATO  14. til 26. august 2021

PRIS FRA  32 995,-

 

Dette er et nasjonalromantisk sykkeleventyr.
Oppleve Norge på en måte du ikke ante fantes.

ANTALL ETAPPER  Åtte

DATO  31. juli til 8. august 2021

PRIS FRA  26 815,-

 

Terrengsykling på sitt vakreste, krydret med fiske av kongekrabbe,spennende overnattinger, midnattsol og reinsdyr.

ANTALL ETAPPER  Seks

DATO  16. til 22. juli 2021

PRIS FRA 25 550,-

Personvernerklæring

1. Innledning

Denne personvernerklæringen gjelder for EPEAK AS (heretter omtalt som «vi») og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.


Vårt grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, vil bestå av ditt samtykke eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med deg eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke.

2. Om personopplysninger, samtykke og informasjonskapsler

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er vi som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.


Nødvendig lagring av opplysninger
Noen opplysninger vi samler inn er helt nødvendige for at du kan kunne handle i nettbutikken vår. Eksempler på dette informasjon som holder deg pålogget under handleprosessen i nettbutikken, som lagres som en informasjonskapsel. Andre opplysninger som er nødvendige er adresse og fakturaopplysninger for at vi kan sende deg varene og ta i mot betalinger. Ved å benytte vår nettside så godtar du at vi lagrer disse opplysningene. Du kan når som helst kreve data om deg utlevert og få dette slettet, dersom du tar kontakt med oss.


Valgfri deling av opplysninger
Enkelte opplysninger lagrer vi kun dersom du gir oss et aktivt samtykke til å samle dette inn. Eksempler på dette er informasjon om deg som kan benyttes til å vise deg reklameannonser på tredjeparts nettsteder med grunnlag i produkter du har sett på i nettbutikken vår. Dersom vi bruker slike tjenester så spør vi deg om samtykke til dette på nettsiden vår, og vi samler kun inn opplysningene dersom du gir oss samtykke. Dersom du ikke tar stilling til spørsmålet samler vi heller ikke inn opplysningene.

3. Hva slags opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

a) Opplysninger du selv gir til oss
Når du registrerer deg og/eller handler på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse, adresse og mobilnummer. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

b) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre
Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

i) Din enhet og din internett-tilkobling
Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.
ii) Bruk av tjeneste eller kjøp
Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.


c) Opplysninger vi får fra andre kilder
Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.


d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.


e) Automatiske vurderinger
Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

4. Hva brukes opplysningene til?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:


a) For å levere og forbedre tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å levere varene (eller tjenestene) våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og om relevant, for å kunne betale for varer og tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.


b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.


e) For å forhindre misbruk av tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

5. Deling av opplysninger

Vi deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse.

Her er de viktigste eksemplene:
a) Når andre utfører tjenester på våre vegne
For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte nettbutikken og vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Dersom du har gitt oss samtykke til deling av opplysninger, så kan opplysningene bli delt med følgende tredjeparter:
• Google Analytics og Google Adwords
◦ Opplysninger om bruksmønster på nettsiden (blant annet hvilke sider som er besøkt og når) deles med Google som knyttes til deg som bruker på en delvis anonymisert måte. Vi vil ikke kunne knytte dette til deg personlig, men vi kan bruke informasjonen til å se generell bruksmønster på nettsiden vår, og for å kunne sende deg skreddersydd reklame i Google sitt nettverk i form av bilde- og tekstannonser på tredjeparts nettsider.
• Facebook Messenger (chat)
◦ Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Facebook, vil Facebook kunne identifisere deg på vår nettside slik at du ikke slipper å måtte oppgi navn og E-post for å initiere chat med oss. Vi lagrer ikke disse dataene på vår nettside, men chatloggen vil bli lagret på vår Facebook Messenger-konto. Loggen kan fjernes etter din forespørsel hvis du kontakter oss.
• to (chat)
◦ Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Tawk.to, vil Tawk.to lagre chatlogggen samt din IP-adresse på sin server. Loggen kan fjernes etter din forespørsel hvis du kontakter oss.

• Facebook Pixel
◦ Denne siden kan benytte Facebook Pixel, som er en informasjonskapsel som sporer at du har vært inne på vår nettside, slik at du senere kan motta reklame fra oss via Facebook sitt nettverk.
• WordPress og Gravatar
◦ Denne nettsiden benytter WordPress som publiseringsløsning. Dersom du skulle opprette en bruker på vår nettside, eller publisere en kommentar hos oss, vil en informasjonskapsel kunne huske deg som bruker når du besøker nettsiden vår neste gang, slik at du ikke må logge inn hver gang. Dersom du har registrert et profilbilde på Gravatar.com vil WordPress knytte dette opp mot deg som bruker og vise profilbildet ditt på siden vår.
• Kontaktskjemaer
◦ Dersom du benytter deg av en av våre kontaktskjemaer, vil skjemaet bli sendt som E-post til oss, og bli lagret på vår E-postserver. En kopi av E-posten kan også bli lagret i en database i tillegg, for å sikre at vi har mottatt din melding dersom E-posten ikke skulle komme frem. Denne databasen slettes med jevne mellomrom.
b) Ved mistanke om lovbrudd
vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

6. Sletting av personopplysninger

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:
• Lov om bokføring
• Ordredata iht. angrerett
• Ordredata iht. garantier
Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold, ved å sende oss en E-post (Se «kontaktinformasjon»).

7. Sikring av personopplysninger

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

8. Særlig om markedsføring i e-post og SMS

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.
Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.

9. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.
Ved større endringer vil vi informere om dette.

10. Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, som i Norge er Datatilsynet.

11. Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål om vår personvernerklæring, spørsmål om bruk av personopplysninger, om du ønsker å få utlevert data vi har registrert på deg, korrigering av registrert data, tilbaketrekking av samtykke eller sletting, ta gjerne kontakt med oss på info@epeak.no

Reise- og betalingsvilkår

gruppeturer

Bestilling

Bestilling bør helst skje senest seks uker før avreisedato. Avtalen mellom partene anses inngått ved kundens betaling av den avtalefestede påmeldingsavgiften på kr 2000,-. Er påmeldingsavgiften ikke innbetalt av kunden seks virkedager etter mottatt bestillingsbekreftelse, er turarrangøren ikke lenger bundet av avtalen. Turarrangøren forbeholder seg retten til å annullere gruppeturer, dersom minimumsantall påmeldte ikke er oppnådd fire uker før turstart.

Betaling

Ved bestilling betales et depositum på kr 2000 pr. person. Dette beløpet blir trukket fra når reisen betales. Endelig betaling må skje senest 42 dager før avreisedagen.

Avbestilling

Følgende regler gjelder ved avbestilling: Ved avbestilling tidligere enn 42 dager før avreisedagen betales et ekspedisjonsgebyr på kr 500. Hvis reisen avbestilles mellom 42 og 15 dager før avreisedagen, refunderes ikke depositumsbeløpet på kr 2000.  Ved senere avbestilling beholder Epeak hele reisen pris.

Avbestilling ved sykdom

Avbestillingsforsikring inngår ikke i våre priser.

Endring av bestilling

Ved endringer av en allerede bestilt reise er omkostningene kr 400 pr. ekspedisjon.

Epeak AS forbeholder seg retten til å gjøre mindre endringer i turprogram, og mindre prisjusteringer ved endrede rammebetingelser.

Forsikring

Den reisende forplikter å anskaffe reiseforsikring. Vi anbefaler en forsikring som inkluderer hjemreise ved sykdom eller skade. Kjøp gjerne en forsikring som inkluderer avbestillingsforsikring. 

For øvrig følges Den Norske Reisebransjeforeningens alminnelige vilkår for individuelle reiser.

Reise- og betalingsvilkår

Individuelle turer

(turer hvor fly ikke er inkludert i prisen)

Betaling

Ved bestilling betales 50% av turens kostnad pr. person. Resterende 50 % må betales senest 35 dager før avreisedagen.

Avbestilling

Følgende regler gjelder ved avbestilling:
Ved avbestilling tidligere enn 35 dager før avreisedagen betales 50% av reisens kostnad. Hvis reisen avbestilles senere enn 35 dager før avreisedagen, betales 100% av reisens kostnad.

Avbestilling ved sykdom

Avbestillingsforsikring inngår ikke i våre priser.

Endring av bestilling

Ved endringer av en allerede bestilt reise er omkostningene kr 400 pr. ekspedisjon.
Epeak AS forbeholder seg retten til å gjøre mindre endringer i turprogram, og mindre prisjusteringer ved endrede rammebetingelser.

Avlysning

Depositum vil bli refundert i sin helhet om turen du har meldt deg på blir avlyst av oss. Dette gjelder også ved avlysninger relatert til koronavirus (covid-19).

Forsikring

Den reisende forplikter å anskaffe reiseforsikring. Vi anbefaler en forsikring som inkluderer hjemreise ved sykdom eller skade. Kjøp gjerne en forsikring som inkluderer avbestillingsforsikring. 

For øvrig følges Den Norske Reisebransjeforeningens alminnelige vilkår for individuelle reiser.