fbpx

sykkelhistorisk sus og episk natur

GENÈVE - piemonte

En sykkelferie i Sveits, Frankrike, og Italia med en kombinasjon av ikoniske klatringer og personlige favoritter.

DISTANSE

3. til 12. september 2021

ANTALL ETAPPER

Åtte

TOTAL DISTANSE

756 kilometer

HØYDEMETER

17 231 meter

PRIS

32 169,-

Her har vi satt sammen en trasé som inneholder noen av de mest spektakulære klatringene Europa har å by på. Mot slutten av sykkelturen dreier fokuset mot kulinariske innslag. Dere vil krysse landegrenser hele fem ganger.

Turen inkluderer

 • Følgebil
 • Tre guider
 • Ni overnattinger på hotell av god standard
 • Fly tur/retur
 • Transport fra og til flyplassen
 • Frakt av bagasje og sykler fra og til Oslo
 • Frokost og lunsj hver dag
 • Kaffe fra følgebilen

Dag til dag

DAG 1

Ankomst Genève

Ved ankomst Genève tar vi toget til Martigny direkte fra flyplassen i Genève, sammen med en representant fra Epeak. Fra jernbanestasjonen i Martigny er det en kort spasertur til hotellet, hvor sykler og bagasje venter.

Etter innsjekk og rask kontroll av sykkel, kan dere enten sykle den avgjørende bakken i årets VM-trasé, eller ta en tur i gågatene hvor man kan meske seg litt i det gastronomiske tilbudet.

DAG 2

Martigny - Aosta

ETAPPELENGDE

90 kilometer

HØYDEMETER

2 663 meter

KLATRINGER

Col de Champex 1 490 moh.

Col du Grand St. Bernard (2469 moh)

Første dag følger vi i hovedsak ruten Napoleon tok da han førte sin hær over Alpene i 1800. Vi tar en avstikker fra ruten de fleste sykkelturistene normalt velger, for å få en mer pittoresk og stillferdig reise, den første delen av etappen. Turens første klatring går opp til innsjøen Lac de Champex. Selv om denne fremstår som en liten fartshump på profilen, sammenlignet med monsteret som venter senere på etappen, er den tøff nok, med et parti på nærmere seks km med ni prosent stigning. Den har figurert i både Tour du Romandie og Giro Val D’Aosta. Ikke lenge før toppen tar vi en bakvei som minner mer om en asfaltert sti enn en vei. Denne fører oss gjennom en blomstereng og en liten landsby, før vi to km senere kommer inn på veien igjen. Fremme ved sjøen tar vi en liten kaffestopp. Dagens hovedrett er likevel Col du Grand St. Bernard (2469 moh). Det stiger fra første meter etter nedkjøringen fra Champex, selv om den offisielle klatringen ikke begynner før ca. åtte km senere. Den er jevn og fin, som gjør det relativt enkelt å finne en fin rytme. Der hvor bilene kjører videre inn i tunnelen skal vi syklister ta til høyre, og ta fatt på de siste seks kilometerne til toppen. Denne nås etter ca. 55 km sykling, og markerer grensen mellom Sveits og Italia. Her er det også flere flotte steder å ta en kaffe.
Fra toppen venter en av Europas mest spektakulære utforkjøring, og man kan nærmest trille hele veien ned til italienske Aosta. Byen har samme navn som dalen den ligger i.

DAG 3

Aosta - La Rosiere

ETAPPELENGDE

61 kilometer

HØYDEMETER

1 642 meter

KLATRINGER

Col du Petit St Bernard (2188 moh)

Dagens etappe starter med raske km oppover Aostadalen. Vi vil ha Mont Blanc rett foran oss, og er det fint vær vil den ruve i horisonten. Ved Morgex, som vi ankommer etter ca 25 km, kan de som ønsker ta til venstre og få med seg en bonusklatring i form av Colle San Carlo. Med 10,2 km a 9,9 % gjennomsnittlig stigning anbefaler vi ikke å ta denne i regnvær, eller generelt kaldt vær, da man kan bli fryktelig kald etter toppen. Omtrent midtveis ligger landsbyen La Thuile, hvor de som har syklet Colle San Carlo igjen kobler seg på vår hovedrute. Her er det flott å ta en kaffe. Ifølge en italiener vi syklet med blåser det alltid motvind mot toppen, som er grensen mellom Italia og Frankrike. Dette skyldes, mente han, det kalde gufset som alltid kommer fra Frankrike. Det skal nevnes at han sa det med et glimt i øyet. Mot toppen sykler vi noen kilometere over en høyslette før vi starter på veien ned til La Rosiere som ligger på 1850 moh.

DAG 4

La Rosiere - Lanslebourg

ETAPPELENGDE

80 kilometer

HØYDEMETER

1734 meter

KLATRINGER

Col du l’Iseran (2770 moh.)

Fra La Rosiere skal vi bare nesten hele veien ned til Bourg-St-Maurice. Etter å ha navigert oss ned til hovedveien gjennom de smale veiene i landsbyene, starter første del av dagens klatring. Den tar oss opp til Val d’Isére.Før det skal vi over demningen ved avkjøringen til skistedet Tignes. Dernest venter det noen småkuperte km inn mot Val d’Isére. Herfra starter den virkelige klatringen til Europas høyeste pass, Col de I’Iseran, på 2764 moh. En helt utrolig vakker klatring, som heller ikke er alt for krevende, høyden til tross. På andre siden venter enda en vill og vakker nedkjøring. Etappen avsluttes med noen lettkjørte km til Lanslebourg..

DAG 5

Lanslebourg - Sestriere

ETAPPELENGDE

112 KM

HØYDEMETER

2 109 meter

KLATRINGER

Mont Cenis (2083 moh.)

Colle Delle Finestre (2178 moh.)

Håper dere la dere tidlig i går.

Før vi har rukket å bli varme tar vi fatt på klatringen opp til Mont Cenis. Den er jevn, men krevende, så ta det med ro.
Etter toppen er det en lang flott tur langs sjøen, for nesa peker ned mot Susa, og den sagnomsuste Colle delle Finestre.

Etter nedkjøringen er det bare å ta fatt på den slake stigningen opp til Sestriere.

DAG 6

Sestriere – Lago artificale di Castello

ETAPPELENGDE

107 kilometer

HØYDEMETER

3 120 meter

KLATRINGER

Col d’Izoard (2360 moh.)

Col Agnel (2744 moh)

Dette vil nok fortone seg som turens tøffeste etappe.
Col d’Izoard og Col Agnel står på menyen, hvor sistnevnte er det høyeste grensepasset i Alpene, og det tredje høyeste totalt. Kun Col de l’Iseran (2770 moh) og Passo Stelvio (2757 moh) er høyere.

DAG 7

Lago artificale di Castello – Borgo San Dalmazzo

ETAPPELENGDE

104 kilometer

HØYDEMETER

2 779 meter

KLATRINGER

Colle Di Sampeyre (2284 moh.)

Colle Fauniere/Colle dei Morti (2481 moh.)

Om gårsdagen var den hardeste er dette den mest episke.
Dette er noe av det mest spesielle du vil oppleve som syklist, hvor veien synes å være laget bare for deg, der den bringer deg lengre og lengre inn i en verden av merkelige og vakre fjell- og steinformasjoner.

Colle di Sampeyre og Colle Fauniera (via Colle d’Esische) er begge godt over 2000 moh. Sistnevnte er ca 21,5 km lang, med rundt 7 % i gjennomsnittlig stigning. Den er over 9 % den siste halvannen kilometeren opp til toppen, på 2481 moh..

En vakker 25 km lang utforkjøring tar oss ned fra Colle dei Morti (de dødes fjell), som er et annet navn for Colle Fauniera.

DAG 8

Borgo San Dalmazzo – Cortemilia

ETAPPELENGDE

99 KM

HØYDEMETER

992 meter

Relativt flat etappe, med noe kupert og smått krevende terreng mot slutten. Her sykler vi blant vinranker som skal gi druer til fremtidige årganger av Barolo og Barbaresco. Jo nærmere vi kommer hotellet, desto flere trær med hasselnøtter ser vi. Vel fremme venter det oss en gourmetmiddag av de sjeldne.

DAG 9

Cortemilia – Alba

ETAPPELENGDE

129 kilometer

HØYDEMETER

2 301 høydemeter

Reisens siste dag på sykkelsetet bringer oss inn i Piemontes aller helligste, Barolo, på veien mot dagens endestasjon, Alba. Alba har 35.000 innbyggere, og er senter i Langhe. Byen er viden kjent for sin vin, frukt, sjokolade og hvite trøffel. Dagen er en utmerket anledning til å ta det helt med ro, nyte omgivelsene, ta bilder og ikke minst en lokal espresso. Alba er som skapt for en avsluttende bankett.

DAG 10

Hjemreise

Fellestransport til flyplassen.

DATO

3. til 12. september 2021

PRIS

32 169,-

Turen inkluderer

 • Følgebil
 • Tre guider
 • Ni overnattinger på hotell av god standard
 • Fly tur/retur
 • Transport fra og til flyplassen
 • Frakt av bagasje og sykler fra og til Oslo
 • Frokost og lunsj hver dag
 • Kaffe fra følgebilen

PÅMELDINGSSKJEMA

Personvernerklæring

1. Innledning

Denne personvernerklæringen gjelder for EPEAK AS (heretter omtalt som «vi») og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.


Vårt grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, vil bestå av ditt samtykke eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med deg eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke.

2. Om personopplysninger, samtykke og informasjonskapsler

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er vi som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.


Nødvendig lagring av opplysninger
Noen opplysninger vi samler inn er helt nødvendige for at du kan kunne handle i nettbutikken vår. Eksempler på dette informasjon som holder deg pålogget under handleprosessen i nettbutikken, som lagres som en informasjonskapsel. Andre opplysninger som er nødvendige er adresse og fakturaopplysninger for at vi kan sende deg varene og ta i mot betalinger. Ved å benytte vår nettside så godtar du at vi lagrer disse opplysningene. Du kan når som helst kreve data om deg utlevert og få dette slettet, dersom du tar kontakt med oss.


Valgfri deling av opplysninger
Enkelte opplysninger lagrer vi kun dersom du gir oss et aktivt samtykke til å samle dette inn. Eksempler på dette er informasjon om deg som kan benyttes til å vise deg reklameannonser på tredjeparts nettsteder med grunnlag i produkter du har sett på i nettbutikken vår. Dersom vi bruker slike tjenester så spør vi deg om samtykke til dette på nettsiden vår, og vi samler kun inn opplysningene dersom du gir oss samtykke. Dersom du ikke tar stilling til spørsmålet samler vi heller ikke inn opplysningene.

3. Hva slags opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

a) Opplysninger du selv gir til oss
Når du registrerer deg og/eller handler på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse, adresse og mobilnummer. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

b) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre
Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

i) Din enhet og din internett-tilkobling
Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.
ii) Bruk av tjeneste eller kjøp
Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.


c) Opplysninger vi får fra andre kilder
Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.


d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.


e) Automatiske vurderinger
Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

4. Hva brukes opplysningene til?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:


a) For å levere og forbedre tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å levere varene (eller tjenestene) våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og om relevant, for å kunne betale for varer og tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.


b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.


e) For å forhindre misbruk av tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

5. Deling av opplysninger

Vi deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse.

Her er de viktigste eksemplene:
a) Når andre utfører tjenester på våre vegne
For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte nettbutikken og vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Dersom du har gitt oss samtykke til deling av opplysninger, så kan opplysningene bli delt med følgende tredjeparter:
• Google Analytics og Google Adwords
◦ Opplysninger om bruksmønster på nettsiden (blant annet hvilke sider som er besøkt og når) deles med Google som knyttes til deg som bruker på en delvis anonymisert måte. Vi vil ikke kunne knytte dette til deg personlig, men vi kan bruke informasjonen til å se generell bruksmønster på nettsiden vår, og for å kunne sende deg skreddersydd reklame i Google sitt nettverk i form av bilde- og tekstannonser på tredjeparts nettsider.
• Facebook Messenger (chat)
◦ Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Facebook, vil Facebook kunne identifisere deg på vår nettside slik at du ikke slipper å måtte oppgi navn og E-post for å initiere chat med oss. Vi lagrer ikke disse dataene på vår nettside, men chatloggen vil bli lagret på vår Facebook Messenger-konto. Loggen kan fjernes etter din forespørsel hvis du kontakter oss.
• to (chat)
◦ Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Tawk.to, vil Tawk.to lagre chatlogggen samt din IP-adresse på sin server. Loggen kan fjernes etter din forespørsel hvis du kontakter oss.

• Facebook Pixel
◦ Denne siden kan benytte Facebook Pixel, som er en informasjonskapsel som sporer at du har vært inne på vår nettside, slik at du senere kan motta reklame fra oss via Facebook sitt nettverk.
• WordPress og Gravatar
◦ Denne nettsiden benytter WordPress som publiseringsløsning. Dersom du skulle opprette en bruker på vår nettside, eller publisere en kommentar hos oss, vil en informasjonskapsel kunne huske deg som bruker når du besøker nettsiden vår neste gang, slik at du ikke må logge inn hver gang. Dersom du har registrert et profilbilde på Gravatar.com vil WordPress knytte dette opp mot deg som bruker og vise profilbildet ditt på siden vår.
• Kontaktskjemaer
◦ Dersom du benytter deg av en av våre kontaktskjemaer, vil skjemaet bli sendt som E-post til oss, og bli lagret på vår E-postserver. En kopi av E-posten kan også bli lagret i en database i tillegg, for å sikre at vi har mottatt din melding dersom E-posten ikke skulle komme frem. Denne databasen slettes med jevne mellomrom.
b) Ved mistanke om lovbrudd
vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

6. Sletting av personopplysninger

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:
• Lov om bokføring
• Ordredata iht. angrerett
• Ordredata iht. garantier
Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold, ved å sende oss en E-post (Se «kontaktinformasjon»).

7. Sikring av personopplysninger

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

8. Særlig om markedsføring i e-post og SMS

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.
Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.

9. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.
Ved større endringer vil vi informere om dette.

10. Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, som i Norge er Datatilsynet.

11. Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål om vår personvernerklæring, spørsmål om bruk av personopplysninger, om du ønsker å få utlevert data vi har registrert på deg, korrigering av registrert data, tilbaketrekking av samtykke eller sletting, ta gjerne kontakt med oss på info@epeak.no

Reise- og betalingsvilkår

gruppeturer

Bestilling

Bestilling bør helst skje senest seks uker før avreisedato. Avtalen mellom partene anses inngått ved kundens betaling av den avtalefestede påmeldingsavgiften på kr 2000,-. Er påmeldingsavgiften ikke innbetalt av kunden seks virkedager etter mottatt bestillingsbekreftelse, er turarrangøren ikke lenger bundet av avtalen. Turarrangøren forbeholder seg retten til å annullere gruppeturer, dersom minimumsantall påmeldte ikke er oppnådd fire uker før turstart.

Betaling

Ved bestilling betales et depositum på kr 2000 pr. person. Dette gjelder for alle turer bortsett fra «Sykkel-VM, Flandern & Roubaix». Her gjelder et depositum på kr 5000,- pr. person. Dette beløpet blir trukket fra når reisen betales. Endelig betaling må skje senest 42 dager før avreisedagen.

Avbestilling

Følgende regler gjelder ved avbestilling: Ved avbestilling tidligere enn 42 dager før avreisedagen betales et ekspedisjonsgebyr på kr 500. Hvis reisen avbestilles mellom 42 og 15 dager før avreisedagen, refunderes ikke depositumsbeløpet på kr 2000.  Ved senere avbestilling beholder Epeak hele reisen pris.

Avbestilling ved sykdom

Avbestillingsforsikring inngår ikke i våre priser.

Endring av bestilling

Ved endringer av en allerede bestilt reise er omkostningene kr 400 pr. ekspedisjon.

Epeak AS forbeholder seg retten til å gjøre mindre endringer i turprogram, og mindre prisjusteringer ved endrede rammebetingelser.

Forsikring

Den reisende forplikter å anskaffe reiseforsikring. Vi anbefaler en forsikring som inkluderer hjemreise ved sykdom eller skade. Kjøp gjerne en forsikring som inkluderer avbestillingsforsikring. 

For øvrig følges Den Norske Reisebransjeforeningens alminnelige vilkår for individuelle reiser.

Reise- og betalingsvilkår

Individuelle turer

(turer hvor fly ikke er inkludert i prisen)

Betaling

Ved bestilling betales 50% av turens kostnad pr. person. Resterende 50 % må betales senest 35 dager før avreisedagen.

Avbestilling

Følgende regler gjelder ved avbestilling:
Ved avbestilling tidligere enn 35 dager før avreisedagen betales 50% av reisens kostnad. Hvis reisen avbestilles senere enn 35 dager før avreisedagen, betales 100% av reisens kostnad.

Avbestilling ved sykdom

Avbestillingsforsikring inngår ikke i våre priser.

Endring av bestilling

Ved endringer av en allerede bestilt reise er omkostningene kr 400 pr. ekspedisjon.
Epeak AS forbeholder seg retten til å gjøre mindre endringer i turprogram, og mindre prisjusteringer ved endrede rammebetingelser.

Avlysning

Depositum vil bli refundert i sin helhet om turen du har meldt deg på blir avlyst av oss. Dette gjelder også ved avlysninger relatert til koronavirus (covid-19).

Forsikring

Den reisende forplikter å anskaffe reiseforsikring. Vi anbefaler en forsikring som inkluderer hjemreise ved sykdom eller skade. Kjøp gjerne en forsikring som inkluderer avbestillingsforsikring. 

For øvrig følges Den Norske Reisebransjeforeningens alminnelige vilkår for individuelle reiser.