fbpx

Nordkapp, Finnmarksvidda og Altadalen

North Cape Epic

En terrengsykkeltur med double- og single track, myr- og elvekryssinger, kun avbrutt av en pause med leirbål langs elvebredden.

DATO

16. – 22. juli 2021

ANTALL ETAPPER

Seks

TOTAL DISTANSE

220 KM

HØYDEMETER

2 900 M

PRIS

25 550,-

Leiesykkel

Terrengsykkel: 2 940,- (600 pr dag.)

Elektrisk terrengsykkel: 3 920,- (800,- pr dag.)

Sammen med vår nordnorske samarbeidspartner, Glød, har vi gleden av å presentere et episk eventyr på terrengsykkel. Dette er, relativt korte distanser til tross, en krevende tur, der det dreier seg om lange dager, med opp til seks timer ute (inkludert lunsj), i til dels utfordrende terreng. Distansene varierer og er sjelden mer enn 40 km, men med strabasiøse traseer blir gjennomsnittshastigheten gjerne fra 10 km/t og oppover. Som deltaker bør du følgelig være i relativt god form, og vant til å sykle i terrenget. Deler av traseene som følges benyttes også til sykkelrittene Offroad Finnmark og Skaidi Xtreme. Underveis vil deltakerne overnatte i Aurora Canvas Dome i Alta, på Jotka Fjellstue og i Honningsvåg.

Turen inkluderer

 • Overnatting
 • MTB-turer
 • Guide
 • Support
 • Bagasjetransport
 • Transport (t/r flyplassen)
 • Alle måltider unntatt middag dag 6

Dag til dag

DAG 1

Ankomst Alta

Her vil du bli plukket opp på flyplassen og transportert til innsjekk på Aurora Canvas Dome. Dernest er det anledning til å møte de øvrige i gruppa, sette sammen/tilpasse sykler, samt nyte et lokalt måltid.

DAG 2

Stisykling i Altadalen

ETAPPELENGDE

30 kilometer

HØYDEMETER

ca. 500 meter

I dag venter det milevis med naturlige stier som Sonja Kristins Cocktail, Jorra Jungle, Baddomella, Sandfallet, Kaffemokka, Cover Trail og Dollarsvingen. Ved Altaelvas bredde blir det bål og kos. Etter en fartsfylt første dag venter det elgburger-lunsj når deltakerne returnerer til Glød HQ. Senere på kvelden blir det middag, og dere overnatter i Aurora Canvas Dome

DAG 3

Finnmarksvidda

ETAPPELENGDE

40 kilometer

HØYDEMETER

ca. 600 meter

Her går samenes ferdselsårer i mange retninger, men ved hjelp av kjentmann velger vi de beste og ender opp ved Jotka Fjellstue, utpå ettermiddagen. – Jotka Fjellstue er som en oase på Finnmarksvidda. Dette er et autentisk stoppested i villmarka, som tilbyr akkurat det vi er ute etter; dusj/badstue, god mat, sykkelvask og overnatting.

DAG 4

Finnmarksvidda

ETAPPELENGDE

50 kilometer

HØYDEMETER

200 meter

Etter frokost vender vi nesen mot nord og sykler tilbake til Alta. En magisk etappe med spektakulær utsikt mot nord, hvor fjorder og fjell dominerer. En dag med sykling i terreng som stadig går nedover. Avslutningsvis venter Altaelva øst, med ti kilometer naturlig singletrack av ypperste merke, som bringer oss ned til Glød HQ.

Her venter middag og overnatting i Aurora Canvas Dome.

DAG 5

Skaidi

ETAPPELENGDE

30 kilometer

HØYDEMETER

ca. 500 meter

Etter en god frokost blir deltakerne kjørt en times tid over Sennalandet til Skaidi, hvor vi blir møtt av Mr. Skaidi, Odd Peder Wang-Norderud. Odd Peder tar oss med på ut i hans «bakgård». Stier og tråkk i områdene hvor de kjente sykkelrittene Skaidi Xtreme og Skaidi Fatbike arrangeres hvert år. Traseene får vi prøvd i dag. Dette området er også samenes lekegrind på sommerstid, så det er nærmest garantert at vi påtreffer reinsdyr i løpet av dagen.

Etter sykkelturen går ferden videre til Honningsvåg, hvor det blir middag og overnatting.

DAG 6

Nordkapp

ETAPPELENGDE

35 kilometer

HØYDEMETER

ca. 600 meter

Etter en rolig morgen, og litt sightseeing i Honningsvåg, blir det fiske av kongekrabbe med Destinasjon 71 Grader Nord. Krabben har gitt de nordnorske havområdene en ny dimensjon etter at de utvandret til våre farvann fra Russland. Og smaken – ja, den er himmelsk! Det vil vi få oppleve når vi nyter selvfanget kongekrabbe til lunsj.

 

På ettermiddagen saler vi igjen våre ”hester” og tar sikte på turens siste sykkeletappe. En tøff og episk sykkeltur, som veksler mellom terrenget og veien, samt langs Samenes firehjulings-spor og dels i reinens trekk – som avsluttes på fastlands-Europas nordligste punkt, Nordkapp-platået, 300 meter over havet.


Nå blir det middag! Er været på vår side får vi i tillegg oppleve noe som er få forunt- midnattsola på selveste Nordkapp.
Deltakerne blir så transportert tilbake til Alta for overnatting.

DAG 7

Masi-runden

ETAPPELENGDE

35 kilometer

HØYDEMETER

ca. 300 meter

I dag sykler vi Masi-runden. 40 km flott sykling på Finnmarksvidda vest, der store deler av dagens trasé var del av OffroadFinnmark 2018. Lunsj inntas rundt bålet underveis.

Hvis du planlegger å dra hjem i dag skal vi få deg på flyplassen i tide, men hvis du vil bli lengre kan du det – vi hjelper deg gjerne med å organisere overnattinger etc.

DATO

16. – 22. juli 2021

PRIS

Kr 25 550,-

LEIESYKKEL

Terrengsykkel: 2 940,- (600 pr dag.)

Elektrisk terrengsykkel: 3 920,- (800,- pr dag.)

TILLEGG

Ekstra natt i Aurora Canvas Dome: 1050,- pr person i dobbelt rom

Middag dag 7: 400,-

Turen inkluderer

 • Overnatting
 • Guide
 • Support
 • Bagasjetransport
 • Transport (t/r flyplassen)
 • Alle måltider unntatt middag dag 6

PÅMELDINGSSKJEMA

Reise- og betalingsvilkår: Glød explorer

turer, kurs, overnatting og leie av utstyr

Bestilling

Bestilling bør helst skje senest seks uker før avreisedato. Avtalen mellom partene anses inngått ved kundens betaling av den avtalefestede påmeldingsavgiften på kr 2 000,-. Er påmeldingsavgiften ikke innbetalt av kunden seks virkedager etter mottatt bestillingsbekreftelse, er turarrangøren ikke lenger bundet av avtalen. Turarrangøren forbeholder seg retten til å annullere gruppeturer, dersom minimumsantall påmeldte ikke er oppnådd fire uker før turstart.

Betaling

Ved bestilling/påmelding betales et depositum på kr 2 000,- pr person. Endelig betaling skal skje senest 42 dager (6 uker) før avreisedagen. For betaling med kredittkort tilkommer et betalingsgebyr på 3 %.

Avbestilling

Ved avbestilling tidligere enn 42 dager før avreisedagen betales et ekspedisjonsgebyr på kr 500. Hvis reisen avbestilles mellom 42 og 15 dager før avreisedagen, refunderes ikke depositumsbeløpet på kr 2000.  Ved senere avbestilling beholder Glød Explorer hele reisens pris.

Avbestilling på grunn av sykdom

Avbestillingsforsikring inngår ikke i reisens pris.

Endringer

Ved endringer av en allerede bestilt reise er omkostningene kr 200 pr person pr ekspedisjon for dagsturer og kr 400,- for pakker og flere dagers turer. GLØD forbeholder seg retten til å gjøre mindre endringer i turprogram, prisjusteringer ved endrede rammebetingelser, ev. avlyse/endre enkelte turer f. eks på grunn av vær og føreforhold.

Mangler

Mener den reisende at det er mangler ved turopplegget, skal den reisende straks informere GLØD sin representant. Hvis mangelen ikke blir rettet på en tilfredsstillende måte, kan den reisende ha krav på prisavslag, under forutsetning av at mangelen ble påpekt under oppholdet. Rett til kompensasjon faller bort hvis GLØD kan dokumentere at skaden eller ulempen ikke kan bebreides GLØD eller noen selskapet har avtale med for gjennomføring av turopplegget.

Forsikring

Den reisende forplikter å anskaffe reiseforsikring. Vi anbefaler en forsikring som inkluderer hjemreise ved sykdom eller skade. Kjøp gjerne en forsikring som også inkluderer avbestillingsforsikring.

Corona-virus

Vi har i disse tider ekstra fokus på å hindre spredning av smitte. Tiltakene er i tråd med Folkehelseinstituttet (FHI) sine anbefalinger.
 
 • Bruk papirserviett over nese og munn når du hoster eller nyser – så vaske hendene
 • Host eller nys inn i albuen om du ikke har papir tilgjengelig
 • Vask hendene grundig og ofte
 • Bruk alkohol-baserte produkter for å desinfisere hendene
 
Hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon som feber, hoste, brystsmerter, pustevansker; ta kontakt med lege.
I disse tilfellene vil du dessverre ikke kunne være med på våre turer.

Personvernerklæring

1. Innledning

Denne personvernerklæringen gjelder for EPEAK AS (heretter omtalt som «vi») og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.


Vårt grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, vil bestå av ditt samtykke eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med deg eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke.

2. Om personopplysninger, samtykke og informasjonskapsler

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er vi som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.


Nødvendig lagring av opplysninger
Noen opplysninger vi samler inn er helt nødvendige for at du kan kunne handle i nettbutikken vår. Eksempler på dette informasjon som holder deg pålogget under handleprosessen i nettbutikken, som lagres som en informasjonskapsel. Andre opplysninger som er nødvendige er adresse og fakturaopplysninger for at vi kan sende deg varene og ta i mot betalinger. Ved å benytte vår nettside så godtar du at vi lagrer disse opplysningene. Du kan når som helst kreve data om deg utlevert og få dette slettet, dersom du tar kontakt med oss.


Valgfri deling av opplysninger
Enkelte opplysninger lagrer vi kun dersom du gir oss et aktivt samtykke til å samle dette inn. Eksempler på dette er informasjon om deg som kan benyttes til å vise deg reklameannonser på tredjeparts nettsteder med grunnlag i produkter du har sett på i nettbutikken vår. Dersom vi bruker slike tjenester så spør vi deg om samtykke til dette på nettsiden vår, og vi samler kun inn opplysningene dersom du gir oss samtykke. Dersom du ikke tar stilling til spørsmålet samler vi heller ikke inn opplysningene.

3. Hva slags opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

a) Opplysninger du selv gir til oss
Når du registrerer deg og/eller handler på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse, adresse og mobilnummer. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

b) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre
Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

i) Din enhet og din internett-tilkobling
Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.
ii) Bruk av tjeneste eller kjøp
Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.


c) Opplysninger vi får fra andre kilder
Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.


d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.


e) Automatiske vurderinger
Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

4. Hva brukes opplysningene til?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:


a) For å levere og forbedre tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å levere varene (eller tjenestene) våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og om relevant, for å kunne betale for varer og tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.


b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.


e) For å forhindre misbruk av tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

5. Deling av opplysninger

Vi deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse.

Her er de viktigste eksemplene:
a) Når andre utfører tjenester på våre vegne
For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte nettbutikken og vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Dersom du har gitt oss samtykke til deling av opplysninger, så kan opplysningene bli delt med følgende tredjeparter:
• Google Analytics og Google Adwords
◦ Opplysninger om bruksmønster på nettsiden (blant annet hvilke sider som er besøkt og når) deles med Google som knyttes til deg som bruker på en delvis anonymisert måte. Vi vil ikke kunne knytte dette til deg personlig, men vi kan bruke informasjonen til å se generell bruksmønster på nettsiden vår, og for å kunne sende deg skreddersydd reklame i Google sitt nettverk i form av bilde- og tekstannonser på tredjeparts nettsider.
• Facebook Messenger (chat)
◦ Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Facebook, vil Facebook kunne identifisere deg på vår nettside slik at du ikke slipper å måtte oppgi navn og E-post for å initiere chat med oss. Vi lagrer ikke disse dataene på vår nettside, men chatloggen vil bli lagret på vår Facebook Messenger-konto. Loggen kan fjernes etter din forespørsel hvis du kontakter oss.
• to (chat)
◦ Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Tawk.to, vil Tawk.to lagre chatlogggen samt din IP-adresse på sin server. Loggen kan fjernes etter din forespørsel hvis du kontakter oss.

• Facebook Pixel
◦ Denne siden kan benytte Facebook Pixel, som er en informasjonskapsel som sporer at du har vært inne på vår nettside, slik at du senere kan motta reklame fra oss via Facebook sitt nettverk.
• WordPress og Gravatar
◦ Denne nettsiden benytter WordPress som publiseringsløsning. Dersom du skulle opprette en bruker på vår nettside, eller publisere en kommentar hos oss, vil en informasjonskapsel kunne huske deg som bruker når du besøker nettsiden vår neste gang, slik at du ikke må logge inn hver gang. Dersom du har registrert et profilbilde på Gravatar.com vil WordPress knytte dette opp mot deg som bruker og vise profilbildet ditt på siden vår.
• Kontaktskjemaer
◦ Dersom du benytter deg av en av våre kontaktskjemaer, vil skjemaet bli sendt som E-post til oss, og bli lagret på vår E-postserver. En kopi av E-posten kan også bli lagret i en database i tillegg, for å sikre at vi har mottatt din melding dersom E-posten ikke skulle komme frem. Denne databasen slettes med jevne mellomrom.
b) Ved mistanke om lovbrudd
vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

6. Sletting av personopplysninger

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:
• Lov om bokføring
• Ordredata iht. angrerett
• Ordredata iht. garantier
Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold, ved å sende oss en E-post (Se «kontaktinformasjon»).

7. Sikring av personopplysninger

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

8. Særlig om markedsføring i e-post og SMS

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.
Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.

9. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.
Ved større endringer vil vi informere om dette.

10. Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, som i Norge er Datatilsynet.

11. Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål om vår personvernerklæring, spørsmål om bruk av personopplysninger, om du ønsker å få utlevert data vi har registrert på deg, korrigering av registrert data, tilbaketrekking av samtykke eller sletting, ta gjerne kontakt med oss på info@epeak.no

Reise- og betalingsvilkår

gruppeturer

Bestilling

Bestilling bør helst skje senest seks uker før avreisedato. Avtalen mellom partene anses inngått ved kundens betaling av den avtalefestede påmeldingsavgiften på kr 2000,-. Er påmeldingsavgiften ikke innbetalt av kunden seks virkedager etter mottatt bestillingsbekreftelse, er turarrangøren ikke lenger bundet av avtalen. Turarrangøren forbeholder seg retten til å annullere gruppeturer, dersom minimumsantall påmeldte ikke er oppnådd fire uker før turstart.

Betaling

Ved bestilling betales et depositum på kr 2000 pr. person. Dette gjelder for alle turer bortsett fra «Sykkel-VM, Flandern & Roubaix». Her gjelder et depositum på kr 5000,- pr. person. Dette beløpet blir trukket fra når reisen betales. Endelig betaling må skje senest 42 dager før avreisedagen.

Avbestilling

Følgende regler gjelder ved avbestilling: Ved avbestilling tidligere enn 42 dager før avreisedagen betales et ekspedisjonsgebyr på kr 500. Hvis reisen avbestilles mellom 42 og 15 dager før avreisedagen, refunderes ikke depositumsbeløpet på kr 2000.  Ved senere avbestilling beholder Epeak hele reisen pris.

Avbestilling ved sykdom

Avbestillingsforsikring inngår ikke i våre priser.

Endring av bestilling

Ved endringer av en allerede bestilt reise er omkostningene kr 400 pr. ekspedisjon.

Epeak AS forbeholder seg retten til å gjøre mindre endringer i turprogram, og mindre prisjusteringer ved endrede rammebetingelser.

Forsikring

Den reisende forplikter å anskaffe reiseforsikring. Vi anbefaler en forsikring som inkluderer hjemreise ved sykdom eller skade. Kjøp gjerne en forsikring som inkluderer avbestillingsforsikring. 

For øvrig følges Den Norske Reisebransjeforeningens alminnelige vilkår for individuelle reiser.

Reise- og betalingsvilkår

Individuelle turer

(turer hvor fly ikke er inkludert i prisen)

Betaling

Ved bestilling betales 50% av turens kostnad pr. person. Resterende 50 % må betales senest 35 dager før avreisedagen.

Avbestilling

Følgende regler gjelder ved avbestilling:
Ved avbestilling tidligere enn 35 dager før avreisedagen betales 50% av reisens kostnad. Hvis reisen avbestilles senere enn 35 dager før avreisedagen, betales 100% av reisens kostnad.

Avbestilling ved sykdom

Avbestillingsforsikring inngår ikke i våre priser.

Endring av bestilling

Ved endringer av en allerede bestilt reise er omkostningene kr 400 pr. ekspedisjon.
Epeak AS forbeholder seg retten til å gjøre mindre endringer i turprogram, og mindre prisjusteringer ved endrede rammebetingelser.

Avlysning

Depositum vil bli refundert i sin helhet om turen du har meldt deg på blir avlyst av oss. Dette gjelder også ved avlysninger relatert til koronavirus (covid-19).

Forsikring

Den reisende forplikter å anskaffe reiseforsikring. Vi anbefaler en forsikring som inkluderer hjemreise ved sykdom eller skade. Kjøp gjerne en forsikring som inkluderer avbestillingsforsikring. 

For øvrig følges Den Norske Reisebransjeforeningens alminnelige vilkår for individuelle reiser.