fbpx

Dolomittene & de Julianske og Karniske Alpene

Pokljuka - Verona

En tur for entusiasten og sykkelromantikeren, med fokus på genuin sykkelglede i noen av Europas vakreste og best skjulte perler.

DATO

30. juni – 10. juli 2022

ANTALL ETAPPER

Ni

TOTAL DISTANSE

852 KM

HØYDEMETER

23 344 M

PRIS

Turen er fulltegnet

32 995,- (Gjelder frem til 31. mai 2021)

36 375,-

Inspirert av Slovenias nye sykkelstjerner satte vi oss fore å finne ei rute som kunne inkludere de flotteste klatringene i landet, som alle ligger i de Julianske Alpene. Det ga oss samtidig muligheten til å inkludere spektakulære klatringer i Italia som ofte faller utenfor mer tradisjonelle rutevalg, da de ligger perifert til i de Karniske Alpene. Vi bor på førsteklasses hoteller under hele turen, hvor det blir mulig å nyte massasje og spabehandlinger flere av dagene, og det byr seg anledning til å bade i Gardasjøen. Med avslutning i vakre Verona er dette en drømmeferie.

Turen inkluderer

  • Følgebil
  • Tre guider
  • Ti overnattinger på hotell av god standard
  • Fly tur/retur
  • Transport fra og til flyplassen
  • Frakt av bagasje og sykler fra og til Oslo
  • Frokost og lunsj hver dag
  • Kaffe fra følgebilen

Dag til dag

DAG 1

Ankomst Ljubljana

Transport til Bohinjsjøen hvor vi skal tilbringe den første kvelden og natten.

Vi bor på et av de beste hotellene i området, hvor syklene venter.  Det anbefales å foreta en liten sjekk av kropp og utstyr i de billedskjønne omgivelsene.

Bohinjsjøen er et yndet turistmål for slovenske dagsturister, samt tilreisende utlendinger.

DAG 2

Bohinjsko Jezero - Bovec

ETAPPELENGDE

103 kilometer

HØYDEMETER

2 213 meter

KLATRINGER

Vršič Pass (1 611 moh.)

Vi starter turen med å forsere broen Most, med retning landsbyen Stara Fužina, som ligger i utkanten av Triglav nasjonalpark. Vi skal gradvis sykle dypere inn i nasjonalparken, og det varer ikke lenge innen turens første utfordring venter. Det er klatringen opp til det kjente vintersportsstedet Pokljuka. Den er ikke så lang, med sine snaue 5 km, men de første 3,6 km er 10,6 % i snitt. Stigningen er relativt jevn, så det er ganske enkelt å finne seg en rytme. Mot toppen blir det gradvis slakere, og omgivelsene er ytterst sjarmerende, med de små tradisjonelle gjeterhyttene som sporadisk dukker opp langs den smale veien. Er det klarvær vil vi kunne se toppen på Triglav foran oss, som med sine 2 864 moh. er Slovenias høyeste fjell. Herfra går det nedover innen vi tar fatt på smale landeveier som bringer oss til Kranjska Gora, hvor vi tar lunsj.

Etter en god pause på torget i den sjarmerende byen tar vi fatt på dagens høydepunkt – det særs pittoreske Vršič-passet. Med en høyde på 1.611 meter over havet er det det høyeste passet i Slovenia, så vel som i de østlige Julianske Alpene. Passet forbinder øvre Carniola med Trenta-dalen i slovenske Littoral, og ble bygget av den østerrikske hæren, ved hjelp av 10 000 russiske krigsfanger, under første verdenskrig.  Den kategoriserte delen av klatringen er på 11, 1 km à 6,9 %. Den er tøffest mot slutten, hvor den har et parti på 3,1 km à 10,9 %.

Klatringen har 24 svinger som er nummererte i stigende rekkefølge. Samtlige svinger er brosteinsbelagte, som gir assosiasjoner til klatringer vi kjenner fra Sveits. Her bugner det av anledninger til å ta noen meget Instagram-vennlige bilder på veien opp til toppen, som nås etter ganske nøyaktig 70 km sykling denne dagen.

Fra toppen venter drøye tre lettkjørte mil, og man registrerer raskt at nummereringen av svingene fortsetter der den slapp, og slutter først på 50, i det det flater litt ut nede i dalen. Der hvor svingene var brosteinsbelagte på den andre siden, er så ikke tilfellet her, og du kan følgelig nyte en behagelig utforkjøring. Vi overnatter i skilandsbyen Bovec.

«The Vršič Pass from the Kranjska Gora side is one of the finest stretches of asphalt to be found anywhere in Europe»

John Whitney, BikeRadar

DAG 3

Bovec - Moggio di Sotto

ETAPPELENGDE

80 KM

HØYDEMETER

2 108 meter

KLATRINGER

Mangartsko Sedlo (2 072 moh.)

Passo Sella Nevea (1 195 moh.)

Etter en god natts søvn venter det som fort kan bli ett av turens store høydepunkter – klatringen opp til Mangartsko Sedlo. Vi våger å påstå at dette er en av de vakreste og mest spektakulære klatringene i hele Europa. Den har alt en episk klatring forventes å ha; den er bratt, lang, og topper ut på mer enn 2000 moh. Videre er veien betimelig smal, og nærmest blottet for autovern og andre moderne sikkerhetstiltak. Her finner du ingen kraftledninger eller andre menneskelige installasjoner som forringer opplevelsen av å befinne deg i nærmest urørt og vill natur. Veien er ingeniørkunst av ypperste merke, og her har den italienske hæren, som bygget veien i 1938, vært særs kreative i hvordan veien er lagt opp fjellsiden. På et strekke av 700 meter krysser veien seg selv to ganger, ved hjelp av små tunneler og fantastiske serpentinersvinger. Tunnelene er dårlig belyste, men den desidert lengste er ikke mer enn 300 meter lang, og du ser åpningen i den andre enden hele veien. Likevel anbefaler vi lys på sykkelen, for å lettere bli sett av medtrafikanter, selv om de er få på denne veien. 

Fra Bovec er det ca. 26 km til toppen. Vi får en falsk flate den første mila. Herfra er det snaut 16 km à 9 % til toppen. Stigningen er relativt jevn og fin, men har et parti med 17 % på det bratteste (det står et skilt med 22 % nært toppen, når du skal ned igjen, men det får vi ikke til å stemme). Den bratteste kilometeren er på 11,7 % i snitt. Tungt, men med riktig kassett fullt overkommelig.

Om du sliter med å nyte utsikten på vei opp, kan du gjøre det på vei ned. Dette er nemlig ikke et pass, og med unntak av en runde på toppen, som er 1,7 km lang, må vi sykle samme vei ned igjen, i 10 km. Det er likevel bare et pluss i dette tilfellet, hvor du kan nyte den flotte utsikten med lav puls. Dette er uansett ikke en utforkjøring hvor du skal ta sjanser, så stopp og ta bilder.

Etter en mils nedkjøring skal vi ta av mot Predil (står Predel på skiltet) og Italia. Grensen krysses 1, 4 km senere, ved Passo Predil. Passet vil for oss fortone seg som en liten fartshump, da vi kommer fra oversiden, men vi får en behagelig ferd ned på andre siden, til Lago del Predil, hvor vi inntar lunsj.

Resterende halvdel av etappen bringer oss stadig dypere inn i Italia. Med unntak av en liten stigning opp til Passo Sella Nevea er det lettkjørt terreng hele veien til dagens endestasjon, Maggio di Sotto.

DAG 4

Moggio di Sotto - Ravascletto

ETAPPELENGDE

77 eller 101 KM

HØYDEMETER

2 657 eller 3902 meter

KLATRINGER

Passo del Cason di Lanza (1 552 moh.)

Forcella di Lius (1 071 moh.)

Monte Zoncolan (1 750 moh. – valgfri)

Dagens etappe er, med unntak av runden på hviledagen, turens korteste. Dagens hovedrett er Passo del Cason de Lanza. Et pass som ganske sikkert er ukjent for de fleste. Det er mer en ferd opp gjennom en nærmest uendelig «eventyrskog» enn det er en tradisjonell klatring. Klatringer lokker deg inn i en følelse av stillhet, ro og velbehag, der den slakt stiger parallelt med elven Torrente Pontebbana. Etter drøyt sju km krysser du elva for tredje gang, og den yndige smale veien viser seg plutselig fra en litt mer krevende side. I en drøy km snuser vi på tosifret stigningsprosent, før det flater ut noen hundre meter. Disse bør du benytte til å puste ut, for nå venter det halvannen km med nærmere 12 % i snitt. Dernest flater det ut igjen (6 %) i 600 meter, før en ny rampe på 12 % venter. Slik fortoner ferden seg opp til toppen, med veksling mellom bratte ramper og mer tilgivende terreng. På det verste vil du kunne lese 20-tallet på computeren, men det varer heldigvis ikke mange meter.

Vi inntar lunsj på toppen av passet, hvor vi befinner oss kun et par km fra grensen til Østerrike. Ferden ned på andre siden byr på mer av de samme. Den smale veien gir deg en fin og morsom opplevelse av nedkjøringen, selv i moderate hastigheter.

Etter nedkjøringen venter en ny utfordring i form av Passo Duron, eller Forcella di Lius, som skiltet på toppen indikerer. Den er kun 4,2 km lang, men er med 10,1 % i snitt relativt bratt.

Trøsten for være at det fra toppen er en fin og enkel nedkjøring til Paluzza, og dernest en snaut åtte km lang klatring med fine 5,3 % i snitt opp til Sella Valcalda. Nå gjenstår det bare å trille ned de siste 800 meterne til hotellet. 

 

For de som ønsker seg enda større utfordringer kan man fra Paluzza svinge bort til Sutrio og sykle opp «baksiden» av beryktede Monte Zoncolan. Klatringen opp fra Sutrio er betydelig enklere enn den tradisjonelle veien, men den er likevel en prøvelse, da den er brattest de siste 3 km mot toppen. Dere vil slippe dere ned på andre siden, og følge en smal vei tilbake til hotellet.

DAG 5

Ravascletto - Cortina d’Ampezzo

ETAPPELENGDE

123 KM

HØYDEMETER

3 472 meter

KLATRINGER

Monte Crostis (1 982 moh.)

Passo Tre Croci (1 809 moh.)

Der hvor gårsdagens etappe var turens korteste venter nå turens lengste.

I likhet med i går kan man også i dag gjøre noen valg. Vår rute legger opp til å bestige Monte Crostis via Sella Valcada. Da følger vi den magiske Strada delle Vette, opp til Panoramica delle Vette. Dette er den enkleste forseringen. Klatringen gir en helt enestående utsikt så godt som hele veien. Monte Crostis er et fjell i de Karniske Alpene, som ligger i regionen Friuli-Venezia Giulia. Giro d’Italia hadde til hensikt å passere Monte Crostis i 2011, via Tualis, men etter Wouter Weylandts død, og pågående protester fra rytterne i feltet, bestemte juryen seg for å fjerne Crostis fra ruten.

For de som likevel ønsker å kunne krysse denne monsterklatringen fra listen, kan gjøre det fra den siden. Da anbefaler vi at man sykler opp og ned samme vei.

For de som ønsker å spare beina litt kan man velge bort Monte Crostis i sin helhet, og heller starte dagen med en behagelig nedkjøring til Comeglians.

Nå beveger vi mot Sappada og inn i Dolomittene. Nå blir veiene noe bredere, og stigningsprosenten mer moderate resten av dagen. Lunsj inntar vi ved bredden av Lago di Santa Caterina. Neste, og dagens siste reelle utfordring, er klatringen til Passo Tre Croci. Den er 11 km lang, men med høyst overkommelige 6,3 % i snitt. Fra toppen stuper vi ned til hotellet i Cortina d’Ampezzo.

DAG 6

Cortina d’Ampezzo - Canazei

ETAPPELENGDE

98 KM

HØYDEMETER

3 318 meter

KLATRINGER

Passo di Giau (2 236 moh.)

Passo di Falzarego (2 105 moh.)

Passo di Valparola (2 168 moh.)

Passo Gardena (2 136 moh.)

Passo Sella (2 218 moh.)

For mange vil nok dette være turens høydepunkt. Her kommer godbitene på rekke og rad, og etappen inneholder ikke mindre enn fem topper på over 2 000 moh.

Den første klatringen er den tøffeste. Likevel vil nok Passo di Giau oppleves som barnemat sammenlignet med det dere syklet tidligere på turen. Det gjør at dagen i dag vil fortone seg som ren nytelse, om man er litt disiplinert de to første timene. Passo di Giau blir først virkelig vakker i det du passerer 1850 moh., hvor landskapet åpner seg og du virkelig kan nyte omgivelsene. Da har du fremdeles fire km igjen til toppen. Fire fantastiske km. Selve toppen er viden kjent for den ikoniske silhuetten av Monte Averau (2 649 moh.). Her er det fint å nyte noen forfriskninger i form av en kopp kaffe eller noe å bite i, innen man tar fatt på nedkjøringen på fjellets sørside. En mil lengre ned tar vi til høyre, og forserer lille Colle Santa Lucia, før vi triller noen små km ned på andre siden, og tar fatt på spektakulære Falzarego. Passet er relativt snilt, og er utrolig vakkert fra du passerer 1 800 moh. Da har du ganske nøyaktig seks km igjen til toppen. Vel oppe er det mulig å stoppe for en kaffekopp eller annet som måtte friste. Her skal vi også ta til venstre, og må ikke sykle mer enn 1,2 km innen vi når neste topp, Passo di Valparola. Føles nesten som å jukse litt, men det vies ikke mange tanker i det man kan nyte den lange utforkjøringen til foten av Passo Gardena. Denne stigningen er også av det mer tilgivende slaget, med 9,3 km a 5,8 %. Etter toppen venter seks lettkjørte km, før vi gyver løs på dagens siste klatring, som bringer oss over Sella-passet. Vi får her den enkle siden, med 5,3 km à 6,8 %.

Nå gjenstår kun en mil med utforkjøring til det flotte hotellet i Canazei.

DAG 7 (Hviledag)

Canazei

ETAPPELENGDE

66 KM

HØYDEMETER

2 270 meter

KLATRINGER

Passo Pordoi (2 239 moh.)

Passo Fedaia (2 057 moh.)

Det vil være naturlig at mange er slitne nå, og det kan være smart å la beina hvile. Ta deg uansett en 30 minutters tur, og nyt litt massasje etterpå. Da er du klar til morgendagen. For de som yrer av overskudd er det flere mulige traseer å velge i fra hotellet. Vi har lagt opp til en rute som inkluderer storslåtte Passo Pordoi, men det er mulig å velge både kortere og lengre runder enn dette, og man trenger ikke bestemme seg før man kjenner hvordan kroppen føles.

DAG 8

Canazei - Borgo Valsugana

ETAPPELENGDE

92 KM

HØYDEMETER

2 682 meter

KLATRINGER

Passo Costalunga (1 752 moh.)

Passo di Pampeago/Obereggen (2 006 moh.)

Passo Manghen (2 047 moh.)

Selv om vi i dag skal over tre forskjellige pass, vil vi likevel ha over 1000 flere høydemetre nedover enn oppover. Vi starter dagen på over 1 400 moh., og ender opp på rundt 380 moh. De siste 23 km er ren utforkjøring, så du er på mange måter ferdig med «jobben» når du har syklet 75 km, og står på toppen av Passo Manghen.. Innen den tid skal vi over Passo Costalunga, eller Karerpass, som det også kalles. Passet er vakkert nok, men drukner litt i mengden, sammenliknet med andre pass i området. Langt mer spesielt er neste rett på menyen, Obereggen. Fjellovergangen er sperret for biler, så selve passet deler vi kun med øvrige syklister og gående. Her vil vi ta noen små bakveier inn til selve indrefileten av klatringen, og unngår på den måten de trafikkerte nedre delene av passet. Passet er stedvis særs bratt, men heldigvis ikke så langt. På toppen vil det være ytterst høvelig å innta lunsj.

På andre siden er det en fartsgrense ned til byen Pampeago, som har vært målgang i Giro d’Italia flere ganger. Ned fra byen er det bratt, og veien går lenge rett frem. Her er det fort gjort å nærme seg 100 km/t om du ikke velger å bremse, så hold fokus. Vel ned i Val di Fiemme er det mulig å ta seg en kaffestopp. Nå er det kun én klatring igjen for dagen. Veien opp til toppen av Passo Manghen er 16 km lang, på en smal og tidvis bratt vei. Den blir aldri umenneskelig bratt, men det blir stadig tøffere frem til det gjenstår sju km til toppen. Da ligger den mellom 9 og 11 % nesten hele veien opp, og er på det bratteste 12 %. Nå gjenstår kun 24 km med utforkjøring.

DAG 9

Borgo Valsugana - Torbole

ETAPPELENGDE

106 kilometer

HØYDEMETER

2 687 høydemeter

KLATRINGER

Menador (1261 moh.)

Passo Sommo (1341 moh.)

En dag som bringer oss inn i mer kultivert landskap, og uten de kjente passene. Likevel vil nok spesielt siste halvdel av dagens etappe være noe mange vil huske. Her vil vi ferdes på smale landeveier omkranset av duvende kulturlandskap og bratte åser. Vissheten om at Torbole og Gardasjøen venter i andre enden gjør ferden ekstra spennende. Vi skal bo på et fantastisk hotell ved bredden av Gardasjøen.

DAG 10

Torbole - Verona

ETAPPELENGDE

98 kilometer

HØYDEMETER

1 937 høydemeter

KLATRINGER

Bocca del Creer (1 617 moh.)

En etappe som på papiret kanskje ikke ser så spennende ut, men som nok vil overraske positivt med en fantastisk forsering av Boca del Creer og Monte Baldo. Det er mulig å klatre opp Bocca del Creer fra tre forskjellige retninger. Vi skal ta den mest vanlige, som starter i Mori (203 moh.). Fra denne siden kan man dele klatringen i tre deler, hvor hver av disse er omtrent 6,5 km lange. Den midtre delen er utvilsomt den hardeste, med rundt 10 % i snitt de første fire km av partiet.  Fra Mori vil vi følge en relativt bred, men fin vei til Brentonico (700m), som markerer slutten på den første tredjedelen. Nå følger det er en liten dupp (32 hm) før stigningen (den bratteste delen) fortsetter opp til San Giacomo (1 198 moh.), hvor neste dupp kommer (44 hm). Herfra følger den siste stigningen, via Passo di San Valentino (1 314 moh.), hvor alle klatrealternativer møtes. Nå smalner veien betydelig opp til toppen av passet. Herfra går det litt ned, før vi vil «hovre» på 1450-1500 moh de neste sju km. Veien slynger seg langs åssiden, og tidvis åpner det seg helt opp, nærmest som på det norske høyfjellet, slik at du får en fantastisk utsikt over landskapet. Etter dette platået stiger veien opp til snaut 1 600 moh. Fra toppen venter drøye fem mil med lettkjørt terreng inn til «mål» i Verona.

Verona

DAG 11

Transport til flyplassen

Personvernerklæring

1. Innledning

Denne personvernerklæringen gjelder for EPEAK AS (heretter omtalt som «vi») og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.


Vårt grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, vil bestå av ditt samtykke eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med deg eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke.

2. Om personopplysninger, samtykke og informasjonskapsler

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er vi som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.


Nødvendig lagring av opplysninger
Noen opplysninger vi samler inn er helt nødvendige for at du kan kunne handle i nettbutikken vår. Eksempler på dette informasjon som holder deg pålogget under handleprosessen i nettbutikken, som lagres som en informasjonskapsel. Andre opplysninger som er nødvendige er adresse og fakturaopplysninger for at vi kan sende deg varene og ta i mot betalinger. Ved å benytte vår nettside så godtar du at vi lagrer disse opplysningene. Du kan når som helst kreve data om deg utlevert og få dette slettet, dersom du tar kontakt med oss.


Valgfri deling av opplysninger
Enkelte opplysninger lagrer vi kun dersom du gir oss et aktivt samtykke til å samle dette inn. Eksempler på dette er informasjon om deg som kan benyttes til å vise deg reklameannonser på tredjeparts nettsteder med grunnlag i produkter du har sett på i nettbutikken vår. Dersom vi bruker slike tjenester så spør vi deg om samtykke til dette på nettsiden vår, og vi samler kun inn opplysningene dersom du gir oss samtykke. Dersom du ikke tar stilling til spørsmålet samler vi heller ikke inn opplysningene.

3. Hva slags opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

a) Opplysninger du selv gir til oss
Når du registrerer deg og/eller handler på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse, adresse og mobilnummer. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

b) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre
Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

i) Din enhet og din internett-tilkobling
Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.
ii) Bruk av tjeneste eller kjøp
Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.


c) Opplysninger vi får fra andre kilder
Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.


d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.


e) Automatiske vurderinger
Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

4. Hva brukes opplysningene til?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:


a) For å levere og forbedre tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å levere varene (eller tjenestene) våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og om relevant, for å kunne betale for varer og tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.


b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.


e) For å forhindre misbruk av tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

5. Deling av opplysninger

Vi deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse.

Her er de viktigste eksemplene:
a) Når andre utfører tjenester på våre vegne
For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte nettbutikken og vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Dersom du har gitt oss samtykke til deling av opplysninger, så kan opplysningene bli delt med følgende tredjeparter:
• Google Analytics og Google Adwords
◦ Opplysninger om bruksmønster på nettsiden (blant annet hvilke sider som er besøkt og når) deles med Google som knyttes til deg som bruker på en delvis anonymisert måte. Vi vil ikke kunne knytte dette til deg personlig, men vi kan bruke informasjonen til å se generell bruksmønster på nettsiden vår, og for å kunne sende deg skreddersydd reklame i Google sitt nettverk i form av bilde- og tekstannonser på tredjeparts nettsider.
• Facebook Messenger (chat)
◦ Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Facebook, vil Facebook kunne identifisere deg på vår nettside slik at du ikke slipper å måtte oppgi navn og E-post for å initiere chat med oss. Vi lagrer ikke disse dataene på vår nettside, men chatloggen vil bli lagret på vår Facebook Messenger-konto. Loggen kan fjernes etter din forespørsel hvis du kontakter oss.
• to (chat)
◦ Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Tawk.to, vil Tawk.to lagre chatlogggen samt din IP-adresse på sin server. Loggen kan fjernes etter din forespørsel hvis du kontakter oss.

• Facebook Pixel
◦ Denne siden kan benytte Facebook Pixel, som er en informasjonskapsel som sporer at du har vært inne på vår nettside, slik at du senere kan motta reklame fra oss via Facebook sitt nettverk.
• WordPress og Gravatar
◦ Denne nettsiden benytter WordPress som publiseringsløsning. Dersom du skulle opprette en bruker på vår nettside, eller publisere en kommentar hos oss, vil en informasjonskapsel kunne huske deg som bruker når du besøker nettsiden vår neste gang, slik at du ikke må logge inn hver gang. Dersom du har registrert et profilbilde på Gravatar.com vil WordPress knytte dette opp mot deg som bruker og vise profilbildet ditt på siden vår.
• Kontaktskjemaer
◦ Dersom du benytter deg av en av våre kontaktskjemaer, vil skjemaet bli sendt som E-post til oss, og bli lagret på vår E-postserver. En kopi av E-posten kan også bli lagret i en database i tillegg, for å sikre at vi har mottatt din melding dersom E-posten ikke skulle komme frem. Denne databasen slettes med jevne mellomrom.
b) Ved mistanke om lovbrudd
vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

6. Sletting av personopplysninger

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:
• Lov om bokføring
• Ordredata iht. angrerett
• Ordredata iht. garantier
Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold, ved å sende oss en E-post (Se «kontaktinformasjon»).

7. Sikring av personopplysninger

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

8. Særlig om markedsføring i e-post og SMS

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.
Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.

9. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.
Ved større endringer vil vi informere om dette.

10. Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, som i Norge er Datatilsynet.

11. Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål om vår personvernerklæring, spørsmål om bruk av personopplysninger, om du ønsker å få utlevert data vi har registrert på deg, korrigering av registrert data, tilbaketrekking av samtykke eller sletting, ta gjerne kontakt med oss på info@epeak.no

Reise- og betalingsvilkår

gruppeturer

Bestilling

Bestilling bør helst skje senest seks uker før avreisedato. Avtalen mellom partene anses inngått ved kundens betaling av den avtalefestede påmeldingsavgiften på kr 2000,-. Er påmeldingsavgiften ikke innbetalt av kunden seks virkedager etter mottatt bestillingsbekreftelse, er turarrangøren ikke lenger bundet av avtalen. Turarrangøren forbeholder seg retten til å annullere gruppeturer, dersom minimumsantall påmeldte ikke er oppnådd fire uker før turstart.

Betaling

Ved bestilling betales et depositum på kr 2000 pr. person. Dette gjelder for alle turer bortsett fra «Sykkel-VM, Flandern & Roubaix». Her gjelder et depositum på kr 5000,- pr. person. Dette beløpet blir trukket fra når reisen betales. Endelig betaling må skje senest 42 dager før avreisedagen.

Avbestilling

Følgende regler gjelder ved avbestilling: Ved avbestilling tidligere enn 42 dager før avreisedagen betales et ekspedisjonsgebyr på kr 500. Hvis reisen avbestilles mellom 42 og 15 dager før avreisedagen, refunderes ikke depositumsbeløpet på kr 2000.  Ved senere avbestilling beholder Epeak hele reisen pris.

Avbestilling ved sykdom

Avbestillingsforsikring inngår ikke i våre priser.

Endring av bestilling

Ved endringer av en allerede bestilt reise er omkostningene kr 400 pr. ekspedisjon.

Epeak AS forbeholder seg retten til å gjøre mindre endringer i turprogram, og mindre prisjusteringer ved endrede rammebetingelser.

Forsikring

Den reisende forplikter å anskaffe reiseforsikring. Vi anbefaler en forsikring som inkluderer hjemreise ved sykdom eller skade. Kjøp gjerne en forsikring som inkluderer avbestillingsforsikring. 

For øvrig følges Den Norske Reisebransjeforeningens alminnelige vilkår for individuelle reiser.

Reise- og betalingsvilkår

Individuelle turer

(turer hvor fly ikke er inkludert i prisen)

Betaling

Ved bestilling betales 50% av turens kostnad pr. person. Resterende 50 % må betales senest 35 dager før avreisedagen.

Avbestilling

Følgende regler gjelder ved avbestilling:
Ved avbestilling tidligere enn 35 dager før avreisedagen betales 50% av reisens kostnad. Hvis reisen avbestilles senere enn 35 dager før avreisedagen, betales 100% av reisens kostnad.

Avbestilling ved sykdom

Avbestillingsforsikring inngår ikke i våre priser.

Endring av bestilling

Ved endringer av en allerede bestilt reise er omkostningene kr 400 pr. ekspedisjon.
Epeak AS forbeholder seg retten til å gjøre mindre endringer i turprogram, og mindre prisjusteringer ved endrede rammebetingelser.

Avlysning

Depositum vil bli refundert i sin helhet om turen du har meldt deg på blir avlyst av oss. Dette gjelder også ved avlysninger relatert til koronavirus (covid-19).

Forsikring

Den reisende forplikter å anskaffe reiseforsikring. Vi anbefaler en forsikring som inkluderer hjemreise ved sykdom eller skade. Kjøp gjerne en forsikring som inkluderer avbestillingsforsikring. 

For øvrig følges Den Norske Reisebransjeforeningens alminnelige vilkår for individuelle reiser.