fbpx

Arenberg, Paterberg, Koppenberg og Geraardsbergen

Sykkel-VM, Flandern & Roubaix

En tur for entusiasten og de med forkjærlighet for klassikerne, med ren belgisk sykkelglede, vafler og kanskje en øl.

Photo by Simon Connellan on Unsplash

DATO

22. til 27. september 2021

ANTALL ETAPPER

To

TOTAL DISTANSE

271 kilometer

HØYDEMETER

1 364 meter

PRIS

16 995,-

(Early bird-pris frem til 31. mars 2021)

20 235,-

(Pris gjeldende fra 1. april 2021)

18 995,-

prestigepakke (Utsolgt)

Sykkel-VM som arrangement feirer 100 år i 2021. Første gang var i København, altså helt tilbake til 1921. Mange gleder seg over at jubileet markeres i nettopp Belgia. Få nasjoner, om noen, er like lidenskapelig opptatt av sykkel som belgierne. Vi bestemte oss nærmest umiddelbart for å kombinere en reise hit med å sykle indrefilet av det vårklassikerne har å by på, i Nord-Frankrike og Flandern.

Her får du selv testet den mytiske Arenbergskogen, får noen runder på velodromen i Roubaix, og får testet beina i mange av de brosteinsbelagte “hellingen” fra De Ronde.
De fleste partiene gir mulighet til å sykle på siden, hvor det er mer tilgivende å oppholde seg over tid, om man føler det er i overkant å sykle alle partiene.

Etter to dager med klassiker-bonanza setter vi kursen mot Leuven, hvor de avgjørende rundene i fellesstartene til kvinner og menn vil bli kjørt. Her skal vi stå på et potensielt avgjørende punkt i en av de to rundene, og føle på den belgiske stemningen.

Turen gjennomføres på tradisjonelt Epeak-vis, hvor vi frakter din sykkel og bagasje fra Oslo til Belgia og tilbake. Du flyr kun med håndbagasje.

Turen inkluderer

 • Følgebil
 • Tre guider
 • Fem overnattinger på hotell av god standard
 • Transport fra og til flyplassen
 • Frakt av bagasje og sykler fra Oslo
 • Alle måltider er inkludert onsdag, torsdag, og fredag
 • Frokost er inkludert alle dager
 • Kaffe fra følgebilen

Dag til dag

DAG 1

Ankomst Brussel

Etter ankomst i Brussel transporteres dere til Geraardsbergen, hvor vi skal tilbringe den første kvelden og natten.

Vi bor på et steinkast fra “muur van Geraardsbergen”. Denne skal vi sykle den siste av de to etappene, så må du absolutt ut å teste kropp og utstyr litt har vi en annen kort, men pittoresk runde å anbefale.

DAG 2

Geraardsbergen - Kemmelberg

ETAPPELENGDE

161 kilometer

HØYDEMETER

540 meter

KLATRINGER

Trouée d’Arenberg 2,3 km

Hem 1,4 km

Kemmelberg 0,55 km à 9,2 %

En paddeflat etappe, hvor utfordringene vil stå i kø siste halvdel av etappen.

Vi starter turen med å følge kanalsystemet sydover mot den franske grensen. Dette gjør belastningen minimal. Vi tilpasser farten etter gruppen, og har med flere guider, slik at gruppen kan splittes. For de som ønsker blir det mulig å cruise i opp mot 50 km/t, om vinden tillater det. Fra den franske grensen vil vi navigerer oss stadig nærmere sykkelsportens mest omtalte og mytiske strekker – brosteinspartiet gjennom Arenbergskogen. Vi vil stoppe for å ta ut litt luft av dekkene, og få noen anbefalinger i hvordan partiene som venter oss best før forseres.

Vi har med ekstra slanger og pumper i følgebilen, men akkurat på partiet gjennom Arenberg er vi selvhjulpne, da bilen må kjøre rundt.

Etter noen heftige km på sykkelen og en god del aha-opplevelser rikere, skal vi unne oss noen runder på velodromen i Roubaix. Lite minner om stemningen som råder her under avslutningen av “helvete i nord”, der den ligger stille og tilbaketrukken. Likevel er det en følelse av ærefrykt man tar den første runden. Etter noen runder tar vi oss litt forsyninger fra følgebilen, og fortsetter ferden mot Kemmelberg. Etter 160 km er denne “knekkern” en munnfull, og man forstår hvorfor mange slipper feltet nettopp her, under Gent – Wevelgem.
Vi kan trøste oss med at vi på toppen bare skal trille noen få hundre meter bort til hotellet.

DAG 3

Kemmelberg - Geraardsbergen

ETAPPELENGDE

110 kilometer

HØYDEMETER

824 meter

KLATRINGER

Oude Kwaremont (1,41 km à 4,1 %)

Paterberg (0,35 km à 11,7 %)

Koppenberg (0,49 km à 12,6 %)

Taaienberg (0,63 km à 7,8 %)

Muur van Geraardsbergen (1,08 km à 7,8 %)

Dette kan fort bli en av de mest minnerike dagene du har hatt på sykkelsetet?!

Vi følger igjen elver i flatt terreng de første seks milene. På veien skal vi passere kjente sykkel-byer som Wevelgem og Harelbeke. Etter 68 km venter 15 knallharde km, hvor vi starter ballet med Oude Kwaremont, før vi fortsetter med Paterberg, monsteret Koppenberg, og til slutt Tom Boonens favoritt – Taaienberg. Herfra blir det litt roligere, før ikoniske Kapelmuur, eller Muur van Geraardsbergen, venter som avslutning for dagen.

Og for en avslutning det blir. Her på huset er mange enige om at dette kanskje er den mest ikoniske klatringen i Flandern. For oss overgår det å runde den siste svingen opp mot kapellet selveste Arenbergskogen, hva hellig sykkelgrunn angår.
Nå gjenstår det bare å trille ned til byen på andre siden, og innta en velfortjent belgisk forfriskning, før proffene overtar hovedrollene, de kommende to dagene.

DAG 4

Kvinnenes fellesstart

Vi transporteres fra hotellet i Geraardsbergen til vårt nye hotell i Leuven.

Etter innsjekk tar vi oss til traseen hvor de avsluttende rundene av kvinnenes fellesstart skal kjøres. For de som har sett en del kvinnesykling på TV de seneste årene vet at rittene ofte sykles offensivt, og hvor det kan skje mye. Vi skal heie på de norske damene, og i en trasée som dette er det lov å håpe på gode plasseringer. Likevel er det noen nederlandske kvinner som igjen må tåle favorittstempelet. På kvelden blir det felles middag,  og vi håper å få en prat med noen av de norske kvinnene, og en kjapp orientering fra lagledelsen til herrene om søndagens fellesstart.

DAG 5

Herrenes fellesstart

I dag er det fullt frislipp, men vi vil ha en plass hvor vår gruppe i hovedsak vil stå. Ønsker man å gjøre noe annet står man selvsagt fritt til det. Noen foretrekker å finne seg en sportsbar i nærheten av traseen, hvor man ser rittet på TV, for så å ta seg til traseen i det rytterne passerer.

Rittet er ventet å bli et fyrverkeri, med mange potensielle vinnere til start. Flere av proffene har uttalt at dette er deres absolutte hovedmål for sesongen. Van der Poel, Van Aert og Alaphilippe er alle hete kandidater, men det er en rekke utfordrere som like gjerne kan vinne. Mange nevner Marc Hirschi som en mulig vinner.
På kvelden er det hver kvinne og mann for seg selv.

DAG 6

Hjemreise

Transport til flyplassen. Returflyvning med SAS kl. 10:55.

DATO

22. til 27. september 2021

PRIS

16 995,- (Early bird-pris frem til 31. mars 2021)

18 995,- prestigepakke (Utsolgt)

20 235,- (Pris gjeldende fra 1. april 2021)

Turen inkluderer

 • Følgebil
 • Tre guider
 • Fem overnattinger på hotell av god standard
 • Transport fra og til flyplassen
 • Frakt av bagasje og sykler fra Oslo
 • Alle måltider er inkludert onsdag, torsdag, og fredag
 • Frokost er inkludert alle dager
 • Kaffe fra følgebilen

PÅMELDINGSSKJEMA

Personvernerklæring

1. Innledning

Denne personvernerklæringen gjelder for EPEAK AS (heretter omtalt som «vi») og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.


Vårt grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, vil bestå av ditt samtykke eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med deg eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke.

2. Om personopplysninger, samtykke og informasjonskapsler

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er vi som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.


Nødvendig lagring av opplysninger
Noen opplysninger vi samler inn er helt nødvendige for at du kan kunne handle i nettbutikken vår. Eksempler på dette informasjon som holder deg pålogget under handleprosessen i nettbutikken, som lagres som en informasjonskapsel. Andre opplysninger som er nødvendige er adresse og fakturaopplysninger for at vi kan sende deg varene og ta i mot betalinger. Ved å benytte vår nettside så godtar du at vi lagrer disse opplysningene. Du kan når som helst kreve data om deg utlevert og få dette slettet, dersom du tar kontakt med oss.


Valgfri deling av opplysninger
Enkelte opplysninger lagrer vi kun dersom du gir oss et aktivt samtykke til å samle dette inn. Eksempler på dette er informasjon om deg som kan benyttes til å vise deg reklameannonser på tredjeparts nettsteder med grunnlag i produkter du har sett på i nettbutikken vår. Dersom vi bruker slike tjenester så spør vi deg om samtykke til dette på nettsiden vår, og vi samler kun inn opplysningene dersom du gir oss samtykke. Dersom du ikke tar stilling til spørsmålet samler vi heller ikke inn opplysningene.

3. Hva slags opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

a) Opplysninger du selv gir til oss
Når du registrerer deg og/eller handler på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse, adresse og mobilnummer. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

b) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre
Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

i) Din enhet og din internett-tilkobling
Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.
ii) Bruk av tjeneste eller kjøp
Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.


c) Opplysninger vi får fra andre kilder
Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.


d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.


e) Automatiske vurderinger
Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

4. Hva brukes opplysningene til?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:


a) For å levere og forbedre tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å levere varene (eller tjenestene) våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og om relevant, for å kunne betale for varer og tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.


b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.


e) For å forhindre misbruk av tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

5. Deling av opplysninger

Vi deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse.

Her er de viktigste eksemplene:
a) Når andre utfører tjenester på våre vegne
For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte nettbutikken og vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Dersom du har gitt oss samtykke til deling av opplysninger, så kan opplysningene bli delt med følgende tredjeparter:
• Google Analytics og Google Adwords
◦ Opplysninger om bruksmønster på nettsiden (blant annet hvilke sider som er besøkt og når) deles med Google som knyttes til deg som bruker på en delvis anonymisert måte. Vi vil ikke kunne knytte dette til deg personlig, men vi kan bruke informasjonen til å se generell bruksmønster på nettsiden vår, og for å kunne sende deg skreddersydd reklame i Google sitt nettverk i form av bilde- og tekstannonser på tredjeparts nettsider.
• Facebook Messenger (chat)
◦ Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Facebook, vil Facebook kunne identifisere deg på vår nettside slik at du ikke slipper å måtte oppgi navn og E-post for å initiere chat med oss. Vi lagrer ikke disse dataene på vår nettside, men chatloggen vil bli lagret på vår Facebook Messenger-konto. Loggen kan fjernes etter din forespørsel hvis du kontakter oss.
• to (chat)
◦ Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Tawk.to, vil Tawk.to lagre chatlogggen samt din IP-adresse på sin server. Loggen kan fjernes etter din forespørsel hvis du kontakter oss.

• Facebook Pixel
◦ Denne siden kan benytte Facebook Pixel, som er en informasjonskapsel som sporer at du har vært inne på vår nettside, slik at du senere kan motta reklame fra oss via Facebook sitt nettverk.
• WordPress og Gravatar
◦ Denne nettsiden benytter WordPress som publiseringsløsning. Dersom du skulle opprette en bruker på vår nettside, eller publisere en kommentar hos oss, vil en informasjonskapsel kunne huske deg som bruker når du besøker nettsiden vår neste gang, slik at du ikke må logge inn hver gang. Dersom du har registrert et profilbilde på Gravatar.com vil WordPress knytte dette opp mot deg som bruker og vise profilbildet ditt på siden vår.
• Kontaktskjemaer
◦ Dersom du benytter deg av en av våre kontaktskjemaer, vil skjemaet bli sendt som E-post til oss, og bli lagret på vår E-postserver. En kopi av E-posten kan også bli lagret i en database i tillegg, for å sikre at vi har mottatt din melding dersom E-posten ikke skulle komme frem. Denne databasen slettes med jevne mellomrom.
b) Ved mistanke om lovbrudd
vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

6. Sletting av personopplysninger

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:
• Lov om bokføring
• Ordredata iht. angrerett
• Ordredata iht. garantier
Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold, ved å sende oss en E-post (Se «kontaktinformasjon»).

7. Sikring av personopplysninger

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

8. Særlig om markedsføring i e-post og SMS

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.
Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.

9. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.
Ved større endringer vil vi informere om dette.

10. Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, som i Norge er Datatilsynet.

11. Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål om vår personvernerklæring, spørsmål om bruk av personopplysninger, om du ønsker å få utlevert data vi har registrert på deg, korrigering av registrert data, tilbaketrekking av samtykke eller sletting, ta gjerne kontakt med oss på info@epeak.no

Reise- og betalingsvilkår

gruppeturer

Bestilling

Bestilling bør helst skje senest seks uker før avreisedato. Avtalen mellom partene anses inngått ved kundens betaling av den avtalefestede påmeldingsavgiften på kr 2000,-. Er påmeldingsavgiften ikke innbetalt av kunden seks virkedager etter mottatt bestillingsbekreftelse, er turarrangøren ikke lenger bundet av avtalen. Turarrangøren forbeholder seg retten til å annullere gruppeturer, dersom minimumsantall påmeldte ikke er oppnådd fire uker før turstart.

Betaling

Ved bestilling betales et depositum på kr 2000 pr. person. Dette gjelder for alle turer bortsett fra «Sykkel-VM, Flandern & Roubaix». Her gjelder et depositum på kr 5000,- pr. person. Dette beløpet blir trukket fra når reisen betales. Endelig betaling må skje senest 42 dager før avreisedagen.

Avbestilling

Følgende regler gjelder ved avbestilling: Ved avbestilling tidligere enn 42 dager før avreisedagen betales et ekspedisjonsgebyr på kr 500. Hvis reisen avbestilles mellom 42 og 15 dager før avreisedagen, refunderes ikke depositumsbeløpet på kr 2000.  Ved senere avbestilling beholder Epeak hele reisen pris.

Avbestilling ved sykdom

Avbestillingsforsikring inngår ikke i våre priser.

Endring av bestilling

Ved endringer av en allerede bestilt reise er omkostningene kr 400 pr. ekspedisjon.

Epeak AS forbeholder seg retten til å gjøre mindre endringer i turprogram, og mindre prisjusteringer ved endrede rammebetingelser.

Forsikring

Den reisende forplikter å anskaffe reiseforsikring. Vi anbefaler en forsikring som inkluderer hjemreise ved sykdom eller skade. Kjøp gjerne en forsikring som inkluderer avbestillingsforsikring. 

For øvrig følges Den Norske Reisebransjeforeningens alminnelige vilkår for individuelle reiser.

Reise- og betalingsvilkår

Individuelle turer

(turer hvor fly ikke er inkludert i prisen)

Betaling

Ved bestilling betales 50% av turens kostnad pr. person. Resterende 50 % må betales senest 35 dager før avreisedagen.

Avbestilling

Følgende regler gjelder ved avbestilling:
Ved avbestilling tidligere enn 35 dager før avreisedagen betales 50% av reisens kostnad. Hvis reisen avbestilles senere enn 35 dager før avreisedagen, betales 100% av reisens kostnad.

Avbestilling ved sykdom

Avbestillingsforsikring inngår ikke i våre priser.

Endring av bestilling

Ved endringer av en allerede bestilt reise er omkostningene kr 400 pr. ekspedisjon.
Epeak AS forbeholder seg retten til å gjøre mindre endringer i turprogram, og mindre prisjusteringer ved endrede rammebetingelser.

Avlysning

Depositum vil bli refundert i sin helhet om turen du har meldt deg på blir avlyst av oss. Dette gjelder også ved avlysninger relatert til koronavirus (covid-19).

Forsikring

Den reisende forplikter å anskaffe reiseforsikring. Vi anbefaler en forsikring som inkluderer hjemreise ved sykdom eller skade. Kjøp gjerne en forsikring som inkluderer avbestillingsforsikring. 

For øvrig følges Den Norske Reisebransjeforeningens alminnelige vilkår for individuelle reiser.