fbpx

LANGHE-ROERO & MONFERRATO

PIEMONTE

Piemonte er en italiensk region som byr på noe av det ypperste i Europa hva gjelder kulturelle og kulinariske opplevelser.

DATO

Valgfri dato

DISTANSE

25 – 60 kilometer per dag

ANTALL ETAPPER

Fem

ANTALL OVERNATTINGER

Seks

TOPOGRAFI

Kupert

PRIS PER PERSON

13 850,- (To personer)

12 125,- (Fire personer)

10 275,- (Seks personer)

Piemonte produserer noen av verdens mest kjente viner, med Barolo, kjent som kongenes vin, som selve spydspissen. Området produserer hvite, røde, rosé og musserende viner, men det er utvilsomt de røde vinene som har gjort området kjent. I tillegg til nevnte Barolo er Barbera og Barbaresco ettertraktet. Vindruene som nyttes i Piemonte er i all hovedsak Barbera, Nebbiolo og Dolcetto. Felles for disse tre rødvinsdruene er at de stammer fra Piemonte, og det har ikke lykkes å lage bedre utgaver av dem noe annet sted i verden. 

De typiske landsbyene man kjenner fra dette området ligger ofte på toppen av en ås eller kolle, og da må man nødvendigvis sykle opp dit for å kunne nyte arkitektur, kulturelle innslag, utsikt og god mat. Likevel er det ikke verre enn at en middels trent person, som sykler litt fra tid til annen, fint vil kunne nyte turen. Det er heller ikke slik at man har dårlig tid. Velger man el-sykkel eliminerer man hele problemet, og kan nyte turene i fullt monn, uavhengig av alder eller fysisk form. Det er også mulig at noen i reisefølget velger ordinær sykkel og andre el-sykkel. Er man flere generasjoner på tur er dette ofte en god løsning. Vi kan også levere landeveis- og terrengsykler i det absolutte toppsjiktet, for de som foretrekker det.

Turen inkluderer

  • Leie av sykler
  • Overnatting på hotell med god standard
  • Bagasjetransport mellom destinasjonene
  • Transport fra og til flyplassen
  • GPS-spor til bruk på mobil eller sykkelcomputer

Dag til dag

DAG 1

Ankomst Milano

Dere vil bli hentet av oss på flyplassen og kjørt til vingården i utkanten av Grazzano Badoglio, hvor dere skal bo første natten. Vingården har også byenes beste restaurant, som holder meget høy standard. På kvelden blir det naturlig nok anledning til vinsmaking. Gården ligger på en høyde med flott utsikt over egne vinmarker, hvor det har vært dyrket jord siden 1737. Vinkjelleren er nærmest i sin originale stand, og ligger på det dypeste hele 17 meter under bakken. Denne er nå verneverdig som en del av UNESCO-statusen for Monferrato-området.

DAG 2

Grazzano Badoglio til Montegrosso d'Asti

Syklene står allerede på vingården og venter på dere. Dere skal nå ta fatt på første sykkeletappe, og begynner pent og pyntelig med drøye sju km med lett utforbakke. Veiene slynger seg mellom ulike typer av dyrket mark, enger med solsikker og åser med små, sjarmerende og historiske landsbyer. I denne delen av Monferrato er det ennå få turister som har funnet veien, noe som merkes godt på trafikken, som nærmest er fraværende på store deler av dagens trasé. Allerede i dag vil dere få turens bratteste bakke. Denne kommer etter snaut 30 km sykling, men det bratte partiet er kun noen få hundre meter langt, og belønningen er toppen av åsen som gir panoramautsikt over kulturlandskapet rundt. Herfra snor veien seg i det bølgende landskapet frem til dagens endestasjon, Montegrosso.

DAG 3

Montegrosso d’Asti til Vesime

Dagen starter på små, fredelige landeveier, som omkranser av mais-, hvete- og vinmarker. Siste halvdel av dagens rute vil bringe dere inn på smale landeveier som går midt blant vinrankene i de pittoreske åssidene. Avslutningsvis blir det en lang utforkjøring, før de siste fem km til hotellet venter. Her kan man nyte god mat og drikke, og kanskje en dupp i bassenget.

Piemontes kjøkken byr på alt man forventer av klassisk italienske retter, med risotto, pasta, sopp, trøfler og hasselnøtter som typiske innslag. I tillegg kommer et rikt utvalg av fingermat, ofte i form av lokalt produserte oster og skinker, samt en enkel variant av tartar, som man ofte kan få servert som forrett. 

DAG 4

Vesime til Castelletto Uzzone

I dag venter det en utrolig vakker og spektakulær etappe. Det stiger ganske mye i dag, men til gjengjeld er ikke etappen så lang, så her er det bare å ta tiden til hjelp. Dette er nok også den dagen hvor omgivelsene er på sitt frodigste. Dere skal gjennom deler av naturreservatet Parco Regionale di Piana Crixia. Et lite vernet område kjent for sine skånsomt kultiverte åser, og bratte eksponerte berg. Vegetasjonen er av det tetteste du finner i regionen. På hoteller har dere storslått utsikt, og flotte fasiliteter for avslapping og hygge.

DAG 5

Castelletto Uzzone til Monforte d’Alba

Der hvor gårsdagens etappe var turens korteste, er dette den lengste. Dere vil bevege dere mot stadig mer kultivert landskap, hvor dere innledningsvis vil se en del hasselnøttproduksjon, som så gradvis går over i flere og større vinmarker, når dere vil befinne dere i vindistriktets aller helligste områder. Lunsj vil vi anbefale å ta etter ca. 30 km, hvor dere har kommet til byen Bossolasco. Denne ligger på en høyde, snaut 750 moh., og er dagens siste lille topp. Etter lunsjen kan glede dere over mer lettkjørt terreng, gjennom vinmarker, og inn til Monforte d’Alba.

DAG 6

Monforte d’Alba til Alba

Turens siste sykkeletappe, og for en etappe det er. Små landsbyer, kirkespir og slott preger etappen, hvor veiene oftehever seg over de dyrkede markene og innbyr til panoramautsikt over landskapet rundt. Dere skal innom Barolo, La Morra, og Grinzane Cavour.

Sykkelturen avsluttes i Alba. Byen er flere tusen år gammel, og regnes som hovedstad i området Langhe. Her ligger alt til rette for å nyte en helaften. Reiser dere sent på året kan vi være behjelpelige med å skaffe billetter til Alba Music Festival, som avholdes i forbindelse med trøffelfestivalen som årlig holdes i Alba.

Slottet Grinzane Cavour, er også en del av verdensarven, og her foregår blant annet den årlige auksjonen for hvit trøffel. Den vil være forbeholdt de som reiser i slutten av oktober og begynnelsen av november.

DAG 7

Hjemreise

Dere blir plukket opp ved hotellet og transportert til flyplassen.

PRIS PER PERSON

13 850,- (To personer)

12 125,- (Fire personer)

10 275,- (Seks personer)

Turen inkluderer

  • Leie av sykler
  • Overnatting på hotell med god standard
  • Bagasjetransport mellom destinasjonene
  • Transport fra og til flyplassen
  • GPS-spor til bruk på mobil eller sykkelcomputer

BESTILL REISE

Flere reiser

En sykkelferie med fokus på de gastronomiske innslagene, og hvor dere også tar en tur gjennom praktfullt kulturlandskap fra kysten og inn til Cognac.

PRIS FRA  10 725,–

TOPOGRAFI  Flatt

ETAPPER  Seks

Turen er lagt opp slik at det skal være anledning til kos og hygge for hele familien underveis, og det er bademuligheter flere steder.

PRIS FRA  9 225,–

TOPOGRAFI  Flatt

ETAPPER  Fem

Tilbring en langhelg i vakre Champagne i Frankrike. Turen kan forlenges etter eget ønske, med f.eks. flere sykkeldager, men er minimum to overnattinger.

PRIS FRA  9 490,–

TOPOGRAFI  Småkupert

ETAPPER  To

Personvernerklæring

1. Innledning

Denne personvernerklæringen gjelder for EPEAK AS (heretter omtalt som «vi») og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.


Vårt grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, vil bestå av ditt samtykke eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med deg eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke.

2. Om personopplysninger, samtykke og informasjonskapsler

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er vi som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.


Nødvendig lagring av opplysninger
Noen opplysninger vi samler inn er helt nødvendige for at du kan kunne handle i nettbutikken vår. Eksempler på dette informasjon som holder deg pålogget under handleprosessen i nettbutikken, som lagres som en informasjonskapsel. Andre opplysninger som er nødvendige er adresse og fakturaopplysninger for at vi kan sende deg varene og ta i mot betalinger. Ved å benytte vår nettside så godtar du at vi lagrer disse opplysningene. Du kan når som helst kreve data om deg utlevert og få dette slettet, dersom du tar kontakt med oss.


Valgfri deling av opplysninger
Enkelte opplysninger lagrer vi kun dersom du gir oss et aktivt samtykke til å samle dette inn. Eksempler på dette er informasjon om deg som kan benyttes til å vise deg reklameannonser på tredjeparts nettsteder med grunnlag i produkter du har sett på i nettbutikken vår. Dersom vi bruker slike tjenester så spør vi deg om samtykke til dette på nettsiden vår, og vi samler kun inn opplysningene dersom du gir oss samtykke. Dersom du ikke tar stilling til spørsmålet samler vi heller ikke inn opplysningene.

3. Hva slags opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

a) Opplysninger du selv gir til oss
Når du registrerer deg og/eller handler på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse, adresse og mobilnummer. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

b) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre
Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

i) Din enhet og din internett-tilkobling
Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.
ii) Bruk av tjeneste eller kjøp
Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.


c) Opplysninger vi får fra andre kilder
Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.


d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.


e) Automatiske vurderinger
Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

4. Hva brukes opplysningene til?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:


a) For å levere og forbedre tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å levere varene (eller tjenestene) våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og om relevant, for å kunne betale for varer og tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.


b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.


e) For å forhindre misbruk av tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

5. Deling av opplysninger

Vi deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse.

Her er de viktigste eksemplene:
a) Når andre utfører tjenester på våre vegne
For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte nettbutikken og vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Dersom du har gitt oss samtykke til deling av opplysninger, så kan opplysningene bli delt med følgende tredjeparter:
• Google Analytics og Google Adwords
◦ Opplysninger om bruksmønster på nettsiden (blant annet hvilke sider som er besøkt og når) deles med Google som knyttes til deg som bruker på en delvis anonymisert måte. Vi vil ikke kunne knytte dette til deg personlig, men vi kan bruke informasjonen til å se generell bruksmønster på nettsiden vår, og for å kunne sende deg skreddersydd reklame i Google sitt nettverk i form av bilde- og tekstannonser på tredjeparts nettsider.
• Facebook Messenger (chat)
◦ Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Facebook, vil Facebook kunne identifisere deg på vår nettside slik at du ikke slipper å måtte oppgi navn og E-post for å initiere chat med oss. Vi lagrer ikke disse dataene på vår nettside, men chatloggen vil bli lagret på vår Facebook Messenger-konto. Loggen kan fjernes etter din forespørsel hvis du kontakter oss.
• to (chat)
◦ Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Tawk.to, vil Tawk.to lagre chatlogggen samt din IP-adresse på sin server. Loggen kan fjernes etter din forespørsel hvis du kontakter oss.

• Facebook Pixel
◦ Denne siden kan benytte Facebook Pixel, som er en informasjonskapsel som sporer at du har vært inne på vår nettside, slik at du senere kan motta reklame fra oss via Facebook sitt nettverk.
• WordPress og Gravatar
◦ Denne nettsiden benytter WordPress som publiseringsløsning. Dersom du skulle opprette en bruker på vår nettside, eller publisere en kommentar hos oss, vil en informasjonskapsel kunne huske deg som bruker når du besøker nettsiden vår neste gang, slik at du ikke må logge inn hver gang. Dersom du har registrert et profilbilde på Gravatar.com vil WordPress knytte dette opp mot deg som bruker og vise profilbildet ditt på siden vår.
• Kontaktskjemaer
◦ Dersom du benytter deg av en av våre kontaktskjemaer, vil skjemaet bli sendt som E-post til oss, og bli lagret på vår E-postserver. En kopi av E-posten kan også bli lagret i en database i tillegg, for å sikre at vi har mottatt din melding dersom E-posten ikke skulle komme frem. Denne databasen slettes med jevne mellomrom.
b) Ved mistanke om lovbrudd
vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

6. Sletting av personopplysninger

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:
• Lov om bokføring
• Ordredata iht. angrerett
• Ordredata iht. garantier
Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold, ved å sende oss en E-post (Se «kontaktinformasjon»).

7. Sikring av personopplysninger

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

8. Særlig om markedsføring i e-post og SMS

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.
Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.

9. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.
Ved større endringer vil vi informere om dette.

10. Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, som i Norge er Datatilsynet.

11. Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål om vår personvernerklæring, spørsmål om bruk av personopplysninger, om du ønsker å få utlevert data vi har registrert på deg, korrigering av registrert data, tilbaketrekking av samtykke eller sletting, ta gjerne kontakt med oss på info@epeak.no

Reise- og betalingsvilkår

gruppeturer

Bestilling

Bestilling bør helst skje senest seks uker før avreisedato. Avtalen mellom partene anses inngått ved kundens betaling av den avtalefestede påmeldingsavgiften på kr 2000,-. Er påmeldingsavgiften ikke innbetalt av kunden seks virkedager etter mottatt bestillingsbekreftelse, er turarrangøren ikke lenger bundet av avtalen. Turarrangøren forbeholder seg retten til å annullere gruppeturer, dersom minimumsantall påmeldte ikke er oppnådd fire uker før turstart.

Betaling

Ved bestilling betales et depositum på kr 2000 pr. person. Dette gjelder for alle turer bortsett fra «Sykkel-VM, Flandern & Roubaix». Her gjelder et depositum på kr 5000,- pr. person. Dette beløpet blir trukket fra når reisen betales. Endelig betaling må skje senest 42 dager før avreisedagen.

Avbestilling

Følgende regler gjelder ved avbestilling: Ved avbestilling tidligere enn 42 dager før avreisedagen betales et ekspedisjonsgebyr på kr 500. Hvis reisen avbestilles mellom 42 og 15 dager før avreisedagen, refunderes ikke depositumsbeløpet på kr 2000.  Ved senere avbestilling beholder Epeak hele reisen pris.

Avbestilling ved sykdom

Avbestillingsforsikring inngår ikke i våre priser.

Endring av bestilling

Ved endringer av en allerede bestilt reise er omkostningene kr 400 pr. ekspedisjon.

Epeak AS forbeholder seg retten til å gjøre mindre endringer i turprogram, og mindre prisjusteringer ved endrede rammebetingelser.

Forsikring

Den reisende forplikter å anskaffe reiseforsikring. Vi anbefaler en forsikring som inkluderer hjemreise ved sykdom eller skade. Kjøp gjerne en forsikring som inkluderer avbestillingsforsikring. 

For øvrig følges Den Norske Reisebransjeforeningens alminnelige vilkår for individuelle reiser.

Reise- og betalingsvilkår

Individuelle turer

(turer hvor fly ikke er inkludert i prisen)

Betaling

Ved bestilling betales 50% av turens kostnad pr. person. Resterende 50 % må betales senest 35 dager før avreisedagen.

Avbestilling

Følgende regler gjelder ved avbestilling:
Ved avbestilling tidligere enn 35 dager før avreisedagen betales 50% av reisens kostnad. Hvis reisen avbestilles senere enn 35 dager før avreisedagen, betales 100% av reisens kostnad.

Avbestilling ved sykdom

Avbestillingsforsikring inngår ikke i våre priser.

Endring av bestilling

Ved endringer av en allerede bestilt reise er omkostningene kr 400 pr. ekspedisjon.
Epeak AS forbeholder seg retten til å gjøre mindre endringer i turprogram, og mindre prisjusteringer ved endrede rammebetingelser.

Avlysning

Depositum vil bli refundert i sin helhet om turen du har meldt deg på blir avlyst av oss. Dette gjelder også ved avlysninger relatert til koronavirus (covid-19).

Forsikring

Den reisende forplikter å anskaffe reiseforsikring. Vi anbefaler en forsikring som inkluderer hjemreise ved sykdom eller skade. Kjøp gjerne en forsikring som inkluderer avbestillingsforsikring. 

For øvrig følges Den Norske Reisebransjeforeningens alminnelige vilkår for individuelle reiser.