Barbera, Nebbiolo og Dolcetto
Piemonte er en italiensk region som byr på noe av det ypperste i Europa hva gjelder kulturelle og kulinariske opplevelser.
Overnattinger
6
Etapper
5
Etappelengde
25 - 60 km
Topografi
Kupert
Piemonte er kjent for sine verdensberømte viner, bølgende landskap og kulinariske opplevelser. Du sykler i det idylliske landskapet med postkort-motiv så langt øyet kan se. Området er spesielt anerkjent for sine røde viner laget av druene Barbera, Nebbiolo og Dolcetto, felles for disse tre druene er at de stammer fra Piemonte, og det har ikke lykkes å lage bedre utgaver av dem noe annet sted i verden. De typiske landsbyene man kjenner fra dette området ligger ofte på toppen av en ås eller kolle. Der kan det nytes arkitektur, kulturelle innslag, utsikt og god mat.
Overnatting
Frokost
Transport fra/til flyplassen
Reiseforsikring
Flybilletter
Dato
Valgfri avreisedato
Pris per person (2-5)
18 890,-
Pris per person (6-10)
17 990,-
Tillegg enkeltrom
3 000,-
Dag 1
Dere vil bli hentet av oss på flyplassen og kjørt til vingården i Rocchetta Tanaro, hvor dere skal bo første natten. Vingården har røtter tilbake til 1000-tallet, og har i dag en avtale om levering av vin til Royal Opera House i London, som i seg selv er et kvalitetsstempel. På kvelden blir det naturlig nok anledning til vinsmaking. Eiendommen er nå verneverdig som en del av UNESCO-statusen for Monferrato-området.
Dag 2
Etappelengde
36 km
Syklene står allerede på vingården og venter på dere. Dere skal nå ta fatt på første sykkeletappe, som begynner pent og pyntelig. Den bringer dere relativt raskt inn i Parco Naturale di Rocchetta Tanaro. Veiene vil hele dagen igjennom slynge seg mellom ulike typer av dyrket mark, enger med solsikker, og åser med små, sjarmerende og historiske landsbyer. I denne delen av Monferrato er det ennå få turister som har funnet veien. Noe som merkes godt på trafikken, som nærmest er fraværende på store deler av dagens trasé.
Dag 3
Etappelengde
46 km
Dagen starter på små, fredelige landeveier, som omkranser av mais-, hvete- og vinmarker. Siste halvdel av dagens rute vil bringe dere inn på smale landeveier som går midt blant vinrankene i de pittoreske åssidene. Det blir en del stigning i dag, men det er verdt det. Avslutningsvis blir det en lang utforkjøring, før de siste fem km til hotellet venter. Her kan man nyte god mat og drikke, da kokk og innehaver Carlo har laget mat til Sopiha Loren, Obama og det italienske fotballandslaget. Det er også muli å ta en dupp i bassenget.
Dag 4
Etappelengde
36 km
I dag venter det en utrolig vakker og spektakulær etappe. Det stiger ganske mye i dag, men til gjengjeld er ikke etappen så lang, så her er det bare å ta tiden til hjelp. Dette er nok også den dagen hvor omgivelsene er på sitt frodigste. På hotellet har dere storslått utsikt, og flotte fasiliteter for avslapping og hygge.
Dag 5
Etappelengde
40 km
Fra frokostbordet skuer dere over en fantastisk utsikt, som dere senere i dag skal oppleve på sykkel. Dagen i dag blir kupert, men fullt overkommelig. Samtlige av landsbyene dere skal gjennom fortjener et stopp. Halvveis ankommer dere La Morra – herfra får dere panoramautsikt over hele Barolo-området. Derfra sykler dere på åsryggen langs Serraluna d'Alba. Dere vil sjeldent være langt unna vinmarkene som omkranser hele området.
Dag 6
Etappelengde
29 km
Turens siste sykkeletappe, og for en etappe det er! Små landsbyer, kirkespir og slott preger etappen, hvor veiene ofte hever seg over de dyrkede markene og innbyr til panoramautsikt over landskapet rundt. Sykkelturen avsluttes i Alba. Byen er flere tusen år gammel, og regnes som hovedstad i området Langhe. Her ligger alt til rette for å nyte en helaften.
Dag 7
Dere blir plukket opp ved hotellet og transportert til flyplassen.